Това каза в предаването Тази сутрин“ Цветлин Йовчев, бивш председател

...
Това каза в предаването Тази сутрин“ Цветлин Йовчев, бивш председател
Коментари Харесай

Йовчев: Много властови групи се изкушаваха да използват Петров като оръжие срещу опонентите

Това сподели в предаването „ Тази заран “ Цветлин Йовчев, някогашен ръководител на ДАНС и някогашен министър на вътрешните работи.

 

„ Алексей Петров е спорна персона. При всички положения, търсейки аргументите за убийството, можем да ги намерим в предишното, в сегашното и накърняване на ползи за бъдещето. Разследващите ще имат опция да образуват реалистични хипотези в края на този ден “, добави той.

 

Цветлин Йовчев освобождава Алексей Петров като консултант в ДАНС:

 

„ Считах, че е неприемливо човек с подобен профил да е на такава позиция в ДАНС. Такива позиции не са нужни в една професионална организация – ръководителите нямат потребност от съветници. Той беше обвързван със силово обезпечаване, с голям брой връзки с хора от престъпния контингент.

 

Действията му в ДАНС провокираха терзания. Той имаше неофициална власт и пълномощия, нехарактерни за консултант – поставяше задания на структури, канеше „ на кафе “ на хора “.

 

„ Във времето доста властови групи се изкушаваха да употребяват Алексей Петров като оръжие против съперниците си. Даваха му неофициална власт и след това го изпускаха от надзор. Точно интервалът на „ Тройната коалиция “ беше индикативен интервал “, изясни Цветлин Йовчев.

 

„ Тогава стана ясно, че Алексей Петров е чиновник на Оперативно прикритие към ДАНС. Аз считах, че човек с неговия профил е недопустимо да е обвързван със службите “, уточни той.

Експерт: Изстрелът против Алексей Петров е изработен без оптика

 

„ Дали е допустимо някой да се е изкушил да употребява Алексей Петров като оръжие против съперниците си – изцяло допустимо е. Последните му изяви, мнения, публикуването на фотоси – навеждат на такава мисъл “, акцентира някогашният ръководител на ДАНС.

 

„ Алексей Петров е човек с качества. Друг е въпросът дали е подобаващ за политиката, службите или изпълнителната власт. През годините е посочил качества да влезе под кожата на политици, хора с власт и в прокуратурата.

 

Не бих се изненадал, в случай че е намерил метод и метод. Особено, в случай че хората не се готови за действието на политическата система, публичните процеси и с кого приказват и това до какво може да докара “, посочи Йовчев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР