Това каза в депутатът от 49-то Народно събрание Стела Николова

...
Това каза в депутатът от 49-то Народно събрание Стела Николова
Коментари Харесай

Стела Николова: Отношението на хората от ”Възраждане” е тенденциозно. Имам чувството, че това е пародия

Това сподели в депутатът от 49-то Народно заседание Стела Николова във връзка осуетената от " Възраждане " прожекция на кино лентата " Близо " на белгийския режисьор Лукас Донт.

 

Припомянме, че лентата трябваше да бъде показана пред аудитория в петък във Фестивалния и конгресен център във Варна.  Пред постройката обаче от " Възраждане " издигнаха плакати за опазване на християнските полезности и недопускане на непозната морална агитация у нас.

Недоволството им мина под наслов " Да защитим децата на Варна - не на педофилската агитация! ", а към митинга се причислиха и няколко десетки хора с черни тениски от футболни агитки. Те се пробваха да провокират служителите на реда и да нахлуят в постройката на Фестивалния център. 

 

" Премиерът Денков нямаше по какъв начин да знае какво следва да се случи във Варна. Вчера филмът получи европейска премия на публиката, не знам какво толкоз възмутително виждат в него. Смятам, че беше резонно господин комисар Михов да ме послуша и да предотврати това, което се случи. На идващия ден беше Прайда, само че за тогава бяха взети ограничения. Снощи в това число е имало отново прожекция на този филм, имало е полиция и екип за арестуване, с цел да не се стигне до такава ескалация ", сподели Стела Николова.

“Чух се с министър Стоянов и той не е схванал какво се е случило, само че сподели, че ще пътува в чужбина и няма да можем да се срещнем, съгласно мен той в действителност не знае какво се случва в полицията ”.

Стела Николова се оплака, че като ходила да свидетелства в полицията на бюрото на проверяващия имало съветско флагче. Което очевидно провокира подозрения в неговата подготвеност да проверява случилото се. 

 

“Омерзена съм от държанието на част от депутатите които употребяват трибуната на Народно събрание за агитация, която се лее всеки ден. Получавам закани, тъй като ние сме били американски сътрудници. Този език е безусловно недопостим и тази ненавист, която се сее измежду българите насажда боязън и кара хората да се обръщат едни против други ”. 

“Смятам, че българският съд би трябвало да се заеме. Гешев беше почнал дело против партия " Възраждане ", чието учредително заседание не се е провело както би трябвало, тъй като част от тези, които е трябвало да участват са били умряли. Сега още веднъж са се сезирали поради тирада на омразата на Костадин Костадинов. Сятам, че това държание е неприемливо, надявамс се ДАНС и нужните органи този път в действителност да си свършат работата, сподели Николова. 

 

“Колегите към този момент са се задействали и считам да създадем диалог с министъра, с цел да го осведомявам какви служители на реда има във варненската полиция. Явно на българския служител на реда му е доста блага Русия, има доста положително отношение към “Възраждане ” или някои футболни агитки ”.

“Беше ми доста тежко, когато помолих една другарка да пристигна да свидетелства в полицията за случилото се във Варна и тя ми сподели, че няма да може да пристигна тъй като е болна и я е боязън да не й навредят ”, сподели Стела Николова. 

“Смятам да накарам държавното управление да работи, да се вкара някакъв ред. Длъжни сме да успокоим българското общество, тъй като едни българи се настройват против други, а това е доста ужасно, добави тя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР