Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред Българската

...
Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред Българската
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Предоставянето на едно старо въоръжение за сметка на друго, не е решение

Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред Българската национална телевизия.

 

Коментарът му идва след решението на депутатите в 48-мото Народно заседание за изпращането на военна помощ за Украйна. 

 

Стоянов уточни, че Министерството на защитата няма да бави топката и ще съблюдава посочения период от един месец. Ще бъде осъществен разбор за това какви тъкмо оръжия може да изпрати страната ни по този начин, че на де загуби от своя защитителен капацитет. 

 

“Със сигурност имаме повече въоръжение, в сравнение с е належащо за спокойно, военно време, за покриване на загуби, само че не трябва да забравяме, че би трябвало да ни остане въоръжение, което да използваме за аварийни елементи. Боеприпаси имаме допълнително, това мога да го заявя още от в този момент. Близо до нас има спор и всеки един спор поражда опасности за националната ни сигурност и аз би трябвало да мисля като министър на защитата по какъв начин да бъдат минимизирани тези опасности “, уточни Стоянов.

 

Военният министър отхвърли да се усеща изменник, минимум по отношение на родината си.

 

“Не чаках, че толкоз доста искащи за рационализация на българската войска има в българския парламент. Предоставянето на едно старо  въоръжение за сметка на друго, не е решение. Да, то обезпечава съгласуемост с нашите съдружници, само че нищо повече. Модернизацията би трябвало да бъде в друга посока – придобиването на ново, съвременно въоръжение “, уточни още Стоянов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР