Това каза при посещението си във Велико Търново посланикът на

...
Това каза при посещението си във Велико Търново посланикът на
Коментари Харесай

Руският посланик: Путин вероятно ще дойде след изборите

Това сподели при визитата си във Велико Търново посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, съобщи "Фокус “.
Макаров уточни, че има изпратена публична покана от страна на президента на Република България Румен Радев към съветския президент.

"Тя беше направена още през лятото и важи за цялата юбилейна година, когато има годишнина от Руско-турската освободителна война. След изборите, които има в Русия на 18 март, ще бъде съгласувана дата за това посещаване. Смятам, че визитата ще се състои. Сега е точното време за посещаване на съветския президент, защото последното му посещаване беше през януари 2008 година – това са повече от 10 години “, изясни Макаров.

Относно формалните посетители, които се чака да дойдат у нас за 140-годишнината от Освободителната война, той уточни, че на 2 март в България ще дойде съветският патриарх Кирил по покана на българския патриарх Неофит.

Освен това ще има посещаване и на парламентаристка делегация по покана на Народното събрание. "Ще дойдат представители на Руското военно-историческо сдружение, на Руското историческо сдружение. Така че ще има солидно съветско наличие на идните празници в България “, добави посланикът.

Н. Пр. Анатолий Макаров е във Велико Търново по покана на кмета на града инж. Даниел Панов и регионалния шеф проф. Любомира Попова. Поводът е откриването на галерия, отдадена на Освобождението на България, в която взе участие и копие на Самарското знаме.

Всички съветски монументи във Великотърновска област ще бъдат възобновени. Това ще се случи със взаимните дейности на Руската федерация и локалните управляващи, съобщи още дипломат Анатолий Макаров.

"Това е общата ни история, скрепена с кръвта от братските ни нации и ние би трябвало да се грижим за нея “, акцентира посланикът.

Миналата година 600 000 съветски туристи са посетили страната ни и тяхната численост нараства непрекъснато, уточни още Анатолий Макаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР