Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

...
Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Притеснява ме едното дете, ще пътува към “Пирогов”

Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

14 са настанени в болница, двама възрастни и две деца. Едното от децата, за които имахме терзания, е нормализирано, контактно е. Ще се наложат оперативна намеса. Екип от тук ще пътува за София - за детската хирургия. Другото дете е с контузия на горен крак. От сутринта е в по-тежко положение.

То се превежда към 9 часа към “Пирогов”. Останалите деца са добре. Единият от възрастните е с ампутиран крак. Видяхме тази заран всички заболели. За другите деца ще организираме до границата да се транспортират и оттова да продължат с коли за спешна помощ към Сърбия. В хотела бях към 2 часа и децата бяха заспали.

Сега отново отивам в хотела. Организирали сме психолог за децата в хотела, с цел да разговорят поради контузията. Децата в болничното заведение им се обръща внимание от клиничния психолог. Благодаря на всички жители, които са били на пътя и са помогнали за изваждането на ранените. Навреме са превозени пациентите.

Помощта на старозагорската болница е съответна. На едното дете е прелято кръв. Министърът на опазването на здравето на Сърбия също е на място и благодари за грижата към потърпевшите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР