Това каза министърът на енергетиката Румен Радев пред журналисти в

...
Това каза министърът на енергетиката Румен Радев пред журналисти в
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Точките в споразумението са трудни, но изпълними. Блокадите може да паднат още...

Това сподели министърът на енергетиката Румен Радев пред публицисти в постройката на Народното събрание след съвещанието на парламентарната Комисия по енергетика, предад Българска телеграфна агенция. Той добави, че тези точки " въпреки всичко са изпълними ".

 

Министърът на енергетиката се надява да " паднат блокадите “ още през днешния ден.

 

Според Радев всеки изгубен ден в този фасон на водене на разговора е пропусната работа за по-добра актуализацията на териториалните проекти. " Доброто, вярното място, е това на маса " (за договаряния бел. ред.), сподели министърът.

 

Министър Радев моли към това да не се преструваме, че " няма слон в стаята ", тъй като истината е, че има огромни натрупвания в годините във въглищния бранш.

 

" Стремежът е в последна сметки всичко това да не се докара до застрашаване на трайните работни места в бранша ", посочи енергийният министър.

 

Заради са затворени основни точки за придвижване в Стара Загора, блокирана е автомагистрала " Тракия ", в региона на 208 километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката.  

 

Темата с вчерашните договаряния с миньорите продължи и тази заран на днешното съвещание на енергийната комисия в Народно събрание. ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи. Против бяха от " Възраждане " и Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия гласоподаваха " въздържал се ".

 

Премиерът Николай Денков през днешния ден се срещна с представители на работодателските организации в Министерския съвет.

 

" Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца ", съобщи на брифинг министър председателят.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР