. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар

...
. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар
Коментари Харесай

Задържаха дрогирания джигит без книжка, ранил полицаи при гонка в Бургас

. Това сподели шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Няма заплаха за живота и здравето на потърпевшия.

При преследването на автомобила има потърпевш и различен служител на реда. Прегледан е в УМБАЛ-Бургас и освободен за домашно лекуване.

В автомобила “Мерцедес " са пътували двама мъже. Не са използвали алкохол, само че пробите за използването на опиати на лидера и на спътника му са позитивни, добави Калоянов.

Преследването е почнало от контролно-пропусквателен пункт “Пода ", откакто лидерът не е спрял за инспекция, нараснал е скоростта и се отправил в посока Бургас, след което се насочил към местността Върли бряг. Там е блъснал полицейски автомобил.

" От удара колата е отскочила и удря наш чиновник, който е фрактура на ръката. Водачът е траял в посока Средец. На идващото контролно-пропусквателен пункт служителите на реда са съумели да разположат лента за наложително прекъсване на автомобил с шипове. Преследваният автомобил пука гуми и стопира. Водачът и пасажерът излизат от колата и побягват. Водачът е застигнат малко по-късно и е задържан; пасажерът е съумял да влезе в жилищен блок, където се е качил на осмия етаж. Там е арестуван ", сподели старши комисар Калоянов.

От прокуратурата в Бургас осведомиха, че лидерът на автомобила към този момент е притеглен за две закононарушения. Първото от тях е за закононарушение по член 269, алинея 1 от Наказателния кодекс и е за това, че е употребявал опасност, за да принуди орган на властта да пропусне нещо по работа. Второто е за това, че е позволил пътно-транспортно произшествие, блъскайки полицейски автомобил, като по този метод е предизвикал междинна телесна щета на полицейския чиновник, който е стоял в профил до автомобила, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции. Деецът е избягал от местопроизшествието, а също по този начин не има дееспособност ", споделиха от прокуратурата. 

За първото обвиняване се планува затвор до шест години. За второто - от 1 до 6 години. Двете могат да бъдат квалифицирани като тежки умишлени закононарушения.

Водачът на автомобила е на 29 години от ямболското село Джинот, престъпно проявен.  Осъждан е за кражба на горива от разнообразни коли, през 2013 г.  - за кражба от жилище, през 2016 година -  за нарушение заповед за отбрана от домашно принуждение.

Задържан е за период до 72 часа. Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР