Това идва на фона на съобщения, че хората в Обединеното

...
Това идва на фона на съобщения, че хората в Обединеното
Коментари Харесай

Лейбъристите обещават 700 000 допълнителни срещи и контролирано четкане на зъбите за „спасяване на зъболекарството“

Това идва на фона на известия, че хората в Обединеното кралство е трябвало да прибягнат до изваждане на зъбите си, тъй като не могат да получат достъп или да си разрешат ортодонт от NHS.

Ще бъде стартирана и стратегия за попречване на кариес при деца на възраст от три до пет години, сподели партията.

Като цяло тя е заделила £111 милиона годишно за решение на той назова „ рецесията “ в стоматологията, която съгласно него ще бъде финансирана посредством унищожаване на спорния данъчен статут на чужденци.

Сунак в Испания за среща на върха, откакто избегна въпроси за Брейвърман – най-новото в политиката

< p> Сър Кийр Стармър сподели, че лейбъристкото държавно управление ще „ направи повече от това да поправи основите “, като също по този начин преразгледа контракта за ортодонт на NHS, с цел да промени метода, по който услугата работи в дълготраен проект.

Риши Сунак афишира, че областите в Обединеното кралство ще получат £1 милиард средства за равнене

" Хората намират за невероятно да намерят ортодонт от NHS, когато имат потребност от подобен, с ужасяващи последствия. Ужасните истории за зъболечение „ направи си самичък “ са прекомерно чести “, сподели той.

„ Моето лейбъристко държавно управление няма да търпи милиони хора да бъдат лишени от главно опазване на здравето. За да спасим зъболекарството от непосредствената рецесия, ще осигурим още 700 000 прегледа годишно на тези, които имат най-спешна потребност, ще наемем повече зъболекари в региони с най-сериозен дефицит и ще защитим зъбите на децата. “

Съобщение на лейбъристите идва, откакто комисията по опазване на здравето и обществени грижи разгласява изобличаващ отчет през юли, който открива, че екстракциите са били осъществени с клещи в някои случаи, до момента в който други са били принудени да създадат пет часа в двете посоки пътешестване, с цел да видят експерт.

< p> Комитетът сподели, че е нужна „ незабавна и фундаментална промяна “, с цел да се спрат случаите на болежка и страдалчество, които са „ изцяло неприемливи в 21-ви век “.

Отделни данни, оповестени през април, демонстрират, че единствено 44% от децата посети ортодонт през миналата година в Англия, до момента в който в някои региони има до 3000 души на ортодонт от NHS.

Експертите също приканиха за незабавна смяна в стоматологията на NHS, откакто цифрите разкриха броя на пациентите, които са следени остават много под равнищата преди пандемията.

Данните, оповестени от NHS Digital, разкриват, че 18,1 милиона възрастни в Англия са били прегледани от ортодонт на NHS през 24-те месеца до юни 2023 година спрямо 21,9 милиона през юни 2019 година

Правителството стартира консултация за това по какъв начин закъсненията могат да бъдат усъвършенствани, в това число предложение да се даде на денталните хигиенисти пълномощието да ползват избрани медикаменти без нужда от рецепта.

Прочетете повече:
Хората, които не могат да получат лекуване от NHS, прибягват до обезверени ограничения

Въпреки това, детайлностите в неговия проект за възобновяване на зъбите, който има за цел да усъвършенства достъпа и да усили броя на зъболекарите на NHS, към момента не са изложени напълно.

Професор Клеър Стивънс, представител на Британското сдружение по детска дентална медицина, сподели, че предложенията на лейбъристите са „ сериозен проект както за справяне с непосредствената рецесия, по този начин и за слагане на денталната медицина на NHS по пътя към възобновяване в дълготраен проект термин ".

Крис Грумбридж, ръководител на благотворителната организация Teeth Team, сподели: „ Като благотворителна организация, отдадена на даването на дентално образование в учебните заведения, прекомерно постоянно виждаме кариес, който значително може да бъде предотвратен. Затова приветстваме уговорката на лейбъристите за стратегия за миене на зъби за деца от три до пет години, с цел да им помогнем да изградят здравословни привички и да защитят зъбите на децата. “

Департаментът за опазване на здравето и обществени грижи беше потърсен за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР