Това е уникална рецепта за шоколадов сладкиш, който се приготвя

...
Това е уникална рецепта за шоколадов сладкиш, който се приготвя
Коментари Харесай

Шоколадов сладкиш, който се приготвя за 5 минути

Това е неповторима рецепта за шоколадов сладкиш, който се подготвя за 5 минути и има страховит усет. Опитайте го един път и ще го вършиме постоянно. Страхотен е за всевъзможни мотиви, изключително когато нямате доста време за готвене. Изненадайте гостите си с нещо особено!

Необходими артикули:

4 яйца 90 г захар 60 г брашно 15 г царевично нишесте 40 г какао на прахуляк 40 мл олио 70 г бисквити по ваш избор 100-200 г шоколад

Начин на подготвяне:

В дълбока купа счупете четири яйца, прибавете 90 г захар, след което ги разбийте с миксер. Първо се разрушава на по-ниска, а по-късно на най-високата скорост, до момента в който захарта се разтвори и сместа се сгъсти и побелее.

Пресейте брашното, царевичното нишесте и какаото на прахуляк.

Разбъркайте с лъжица/шпатула изпод нагоре, до момента в който всички съставки се разпределят отмерено и се разбият бучките. Разбъркването би трябвало да е постепенно, с цел да се запазят мехурчетата от разрушените яйца.

След това, прибавете олиото и разбъркайте още веднъж. Трябва да получите хомогенна, гладка и плътна примес с полутечна консистенция. Добавете 70 г нарязани бисквити по желание.

Разбъркайте, с цел да се напоят отмерено, след което изсипете получената примес в по-малка и по-дълбока продълговата форма, в която всекидневно печете самун или рула, авансово застлана с хартия за печене.

Разпределете сместа отмерено, заравнете повърхността, след което печете в авансово загрята фурна на 170 градуса за 30-35 минути или според от фурната. Обърнете изпечения сладкиш върху десертна паница и махнете хартията.

Отрежете краищата, с цел да се вижда красивата сърцевина. Отгоре се слага целият шоколад, след което се връща в горещата фурна за още 5-10 минути, с цел да омекне и да се разтопи шоколадът.

Опитайте тази друга и забавна рецепта за шоколадов сладкиш!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР