Това е седмицата, в която идва краят на 46-ото Народно

...
Коментари Харесай

К: България | Радев разпуска парламента и назначава нов служебен кабинет в четвъртък

Това е седмицата, в която идва краят на 46-ото Народно заседание. По сходство на предходното неговият живот беше къс и съвсем неправилен. В същото време не престават залозите дали Кирил Петков ще прави партия за идващите избори. По света порастват цени на природен газ, метали, а тук КНСБ показаха като проблем повишаването на горивата, храните и услугите през последните седмици.Кои са водещите международни вести в понеделник може да прочетете.Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ В четвъртък Радев ще разпусне Народното събрание и ще назначи нов длъжностен кабинет

Президентът Румен Радев ще разпусне Народното събрание в четвъртък, 16 септември, и същия ден ще назначени и ново служебно държавно управление, стана ясно в понеделник.

Какъв ще е съставът му към този момент не е известно. Очакванията са единствено част от министрите да запазят постовете си, а друга част да бъдат заменени. Най-вероятно част от новия кабинет няма да са министрите на стопанската система и на финансите Кирил Петков и Асен Василев, към които има упования да се включат под някаква форма в изборите. Преди дни Радев разгласи, че изборите за държавно управление и президент ще са 2 в 1. Вотът е плануван за 14 ноември.

С решението си на процедура президентът обезпечава още един ден време за работа на депутатите - срядата. Така те ще могат да гласоподават дефинитивно изваждането на Бюрото за отбрана на очевидци от основния прокурор Иван Гешев. Народното събрание обаче няма да има време да завърши с друга основна смяна - закриването на профилираните съд и прокуратура, което през днешния ден бе утвърдено в правната комисия на първо четене. Няма да бъде скъсен описът на охраняваните лица от НСО
ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ провалиха измененията в Закона Национална работа за защита. Поради липса на кворум днешното съвещание на Комисията за надзор над службите за сигурност не се състоя. На него трябваше да се прегледа проектозакона за НСО, с който трябваше да се понижи описът на охраняваните лица от службата. От него трябваше да изпаднат някогашни министър председатели, основният прокурор и кметът на столицата. Така измененията в закона стават невъзможни заради оповестения за четвъртък завършек на 46-ия парламент.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР