Това е рецепта за милиони! Неслучайно шоколадовото руло е една

...
Това е рецепта за милиони! Неслучайно шоколадовото руло е една
Коментари Харесай

Шоколадово руло с череши по стара австрийска рецепта

Това е рецепта за милиони! Неслучайно шоколадовото руло е една от австрийските класики. Изключително елементарен за подготвяне, само че доста изтънчен сладкиш

Необходими Продукти

Тесто


● яйца - 5 на белтъци и жълтъци
● захар - 80 г (5 с.л.)
● сол - 1 щипка
● слънчогледово олио - 30 мл
● брашно - 100 г (1 ч.ч.)
● бакпулвер - 5 г (1 ч.л.)

Пълнеж


● череши - 1 кг без костилка
● шоколад - към 100 г настърган черен или млечен

Заливка


● шоколад - 60 г
● мляко - 50 г или сметана

Начин на подготвяне

Това е остаряла австрийска рецепта за домашно шоколадово руло, която ще шокира всички какъв брой е вкусна, лесна и евтина!

Първото нещо, което върша, преди да подготвя други съставки, е да отделя белтъците и жълтъците и да ги оставя на стайна температура. Докато приключа с приготвянето на останалите съставки, белтъците би трябвало да са на стайна температура.

Сега почистете черешите от костилките и ги изсипете в тавата, която се покрили с хартия за печене. Настържете шоколада отмерено върху черешите и оставете настрани.

Белтъците са на стайна температура, защото по този начин се разрушават по-добре и основават повече размер. Разбийте белтъците на мек сняг, преди да добавите захар. Това разрешава на меренга да резервира размера си и да не спада при прибавяне на захарта. Винаги деля захарта на три равни елементи. Никога не добавяйте цялата захар едновременно, когато вършиме меренг.

Когато меренгът е подготвен, прибавете един по един жълтъците. Вашето тесто от яйчен жълтък би трябвало да е бледожълто, което постепенно пада на ленти и задържа формата си за малко.

Пресейте сухите съставки в сместа на три равни елементи. Внимателно го сгъвайте всякога, преди да добавите още. Накрая прибавете олиото, като го излеете в кръг и още веднъж разбъркате деликатно с шпатулата. Изсипете тестото в тавата върху черешите и шоколада. Не забравяйте да загладите тестото в ъглите.

Печете пандишпана към 30 минути на 180 °C.

След като извадите какаовия сладкиш от фурната, обърнете го върху лист пергаментова хартия. След това отлепете деликатно хартията от печенето.

Внимателно навийте рулото във вътрешността с хартията, върху която го обърнахте, като задържате леко, да не се разтвори и закрепете хартията компактно към ролката.

Внимавайте да не стискате рулото или да навивате прекомерно компактно, защото това може да докара до формиране на пукнатини. Както е с хартията, прибирате за един час да изстине.

Черешите доста добре се запичат и стават на превъзходен заряд със шоколад.

След избраното време залейте с разтопения на водна баня шоколад и мляко или сметана и залейте черешовото руло. Декорирайте с вашето въображение, като поръсите с ядки или нарязан шоколад или друго.

Насладете се на този съвършен австрийски сладкиш, изпитан във времето! Такива сладки рула постоянно са се приготвяли в Австрия. Череша и шоколад е най-класическата композиция!

Нека ви е вкусно с това шоколадово руло с череши по остаряла австрийска рецепта.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР