Това е практическата реализация на промените в Конституцията - това

...
Това е практическата реализация на промените в Конституцията - това
Коментари Харесай

Йотова очаква ръст на скандалите в некоалиционното управление преди изборите

Това е практическата реализация на измененията в Конституцията - това желаеха и това получиха. Така разяснява пред публицисти в Черна гора вицепрезидентът Илияна Йотова препоръчаният от Димитър Главчев състав за служебно държавно управление и днешните съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните политически сили.

По думите й оттук насетне отговорността е на номинирания за министър председател Димитър Главчев, на министрите, които той е поканил, и на Народното събрание. Йотова призна, че няма никакъв взор върху работата на огромна част от препоръчаните за министри. Сред тях обаче несъмнено имало и доста положителни експерти, като да вземем за пример номинираната за длъжностен вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова.

" Както виждате, ние изпълнихме всички условия на текстовете от Конституцията и желанието на политическите сили да се форсира този развой на договаряния, на срещи, с цел да може, отново по тяхно предпочитание, изборите да са 2 в 1 ", съобщи вицепрезидентът.

Според нея, в случай че Главчев реши да направи промени в оферти състав за длъжностен кабинет, ще би трябвало да има доста съществени причини за това, тъй като в противоположен случай това ще бъде белег на все по-задълбочаващата се политическа рецесия.

Очевидно този длъжностен кабинет, по този начин, както е умислен с поправките в Конституцията, е едно доста огромно неразбирателство, остра бе Илияна Йотова.

Във връзка с рецензиите, че Румен Радев е избрал за длъжностен министър председател политическа фигура, тя уточни, че Димитър Главчев е единственият от вероятните, който се е съгласил. А изказванията от страна на някои партии, че е имало и други искащи, не отговаряли на истината

Оттук нататък с приближаването на изборите ще се вадят от ден на ден нови и скандални обстоятелства в така наречен съдружно или некоалиционно ръководство в последните 9 месеца, предвижда Йотова. Тя добави, че за някои партии, макар предизвестието на Радев, предизборната акция е почнала още от залите на президентството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР