Това е последен мирен протест. Искаме незабавна промяна в наказателния

...
Това е последен мирен протест. Искаме незабавна промяна в наказателния
Коментари Харесай

Семейства на загинали на пътя заплашиха с гражданско неподчинение

Това е финален кротичък митинг. Искаме незабавна смяна в наказателния кодекс и наказателнопроцесуалния кодекс в частта за транспортните закононарушения и Закона за придвижване по пътищата. От неделя започваме гражданско непокорство, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви Иван Спасов, уредник на митинги, свързани с произшествия с убити пешеходци.

Тази заран той участва на митинг в Стара Загора. " Всеки от родителите, които са тук, в своя град, ще блокира основен път, с цел да ни чуят ", акцентира Спасов. Той уточни, че от 11 години се пробва да промени нещо в законодателството за транспортните закононарушения, само че без триумф. Мъжът добави, че в този момент законите се трансформират от юристи по такива каузи и лобита на застрахователни сдружения.

Иван Спасов уточни, че приказва от името на 270 фамилии, изгубили собствен непосредствен на пътя, които са организирали над 1000 митинга, само че без триумф.

В края на предишния месец три от предложение четири плана за промени в Закона за придвижване по пътищата. Чака се и показване на концепцията за новия закон, за който се приказва повече от 10 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР