Това е поредният триумф за основаната от Илон Мъск фирма

...
Това е поредният триумф за основаната от Илон Мъск фирма
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотиран космически кораб Крю Драгън извърши нощно приводняване за пръв път от мисията Аполо 8!

Това е следващият успех за учредената от Илон Мъск компания СпейсЕкс. През последната една година компанията е изстреляла 10 души в космоса и от тях е върнала безвредно на Земята шестима. В орбита продължава да лети прикачен към МКС различен “Крю Драгън ”, изстрелян на 23-ти април, с астронавти Шейн Кимброу, Меган МакАртър (НАСА), Акихико Хошиде (Япония) и Тома Песке (ЕКА). Този транспортен съд занапред извършва своята дълготрайна експедиция и ще се завърне на Земята след шест месеца.

Хопкинс, Гловър, Уокър и Ногучи престояха 168 дни в орбита преди днешното завръщане.

Нощните приводнявания, каквото беше днешното, се случват рядко. Освен американският транспортен съд “Аполо 8 ”, в предишното руският “Союз 23 ” с космонавтите Вячеслав Зудов и Валерий Роджественский са направили нощно втурване в езерото Тенгиз поради проблем с кораба, който не му е позволил да се скачи с орбиталната станция “Салют 5 ”.

След днешното завръщане на Хопкинс, Гловър, Уокър и Ногучи, екипажът на МКС остава седемчленен. Освен четиримата астронавти, доставени в орбита от кораба “Крю Драгън ” по време на втората му дълготрайна експедиция през април, на станцията живее и екипажът на изстреляния на 9-ти април “Союз МС-18 ”, състоящ се от Олег Новицкий, Пьотр Дубров (Роскосмос) и Марк Ванде Хай (НАСА). 

За повече информация: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР