Това е първият одит, който извършваме на Българския спортен тотализатор

...
Това е първият одит, който извършваме на Българския спортен тотализатор
Коментари Харесай

Шефът на Сметната палата разкри схемите в ДКХ, с които са подпомагани частните лотарии на Божков

Това е първият одит, който правим на Българския състезателен тотализатор (БСТ). Целта на този одите бе дали тотото извършва публичните си функционалности и отговорности.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков във връзка одита на Българския състезателен тотализатор. "Направеният от нас одит сподели, че в последните години БСТ не е изпълнявал своята благородна идея - да отделя средства за развиването на учебния спорт и за ремонт на учебните спортни бази. Основно парите са отивали за поддръжка на разнообразни спортни федерации. От БСТ обясниха този факт с неналичието на контракт сред спортното и просветителното министерство ", добави той.

Министър Горанов разкри за още далавери и нарушавания в ДКХ

"Освен в БСТ извършихме инспекция и в Държавната комися по хазарта. Тя откри, че БСТ е плащал 15% налог върху 100% от постъпленията си. Частните лотарийни игри обаче са плащали сред 8,5 и 10% налог върху приходите си. Това слага БСТ в едно доста неравностойно състояние. Проверката сподели още, че БСТ е спазвал прецизно закона за реклама, до момента в който частните лотарии не са. Те са рекламирали доста нападателно и това също е спомагнало за неприятните финансови резултати на БСТ в последните години ", разкри Цветан Цветков.

Цветомир Найденов показа кои са "десните ръце " на Васил Божков

"Да се надяваме, че със възбраната на частните
лотарии БСТ още веднъж ще има бъдеще. Имало е заплаха БСТ да банкрутира поради неравнопоставеното си състояние по отношение на частните лотарии. В последните години БСТ е работил единствено на загуба поради решенията на Държавната комисия по хазарта.

Всичко това значи, че една държавна организация е със застрашено бъдеще. Това е организация, която се грижи за всеобщия спорт и има благородна идея. С пари от тотто е трябвало да се финансира освен спорт, само че и просвета, публични събития. Всичко това не се е случвало в последните години ", приключи ръководителят на Сметната палата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР