Това е първата ми среща с а на трапезата. Изумителните

...
Това е първата ми среща с а на трапезата. Изумителните
Коментари Харесай

Лятна суперсалата с кейл, спанак и авокадо

Това е първата ми среща с а на трапезата. Изумителните му здравословни изгоди са проучени едвам неотдавна, по тази причина за него важи правилото – „ експериментирай, пък каквото стане. " И аз по този начин направих. В тази салата се съчетават единствено потребни съставки и по тази причина в кръстих:

Суперсалата за, и

Кейлът е новата суперхрана, която напълно спокойно може да си живее във всяка градина. Той е богат на калций, витамн С и желязо.

Спанакът е прочут с желязото, само че витаминът С е в по-големи количества, въпреки да изостава от а. И двата листни зеленчука за богати на фолиева киселина, хлорофил, флавоноиди, растителни фибри.

Авокадото няма потребност от показване – есенциалните мастни киселини в него, го вършат една от най-ценните храни, които са изследвани въобще.



Поръската на салатата е не по-малко скъпа:

Сусамът е богат на калций,
Лененото семе – още веднъж на мастни киселини
и слънчогледът с техния обичаен и компактен усет прибавят също, още въглехидрати и белтъчини и вършат салатата засищаща за дълго време.

Две шепи нежни листа от
Няколко листа свеж
1 добре узряло
Смес от ленено семе,, орехи и слънчоглед
За дресинга:
Лимонов сок, студено пресовано масло по желание


Приготвяне:

Нарязваме листните зеленчуци на обикновено за салата. Ако е нужно, остраняваме жилите в средата на листото.

Начукваме а първо, като е най-дребен, в малко пликче с чук за месо. Не е значимото да е на брашно, а да му се пропука обвивката. Това разбираме, като стартира пликчето да побелява и да става мазно от вътрешната страна. Начукването е нужно, тъй като той, като всяко семе с по-твърда обвивка, остава неусвоен. Лененото семе също би трябвало да е смляно.



После орехите и слънчогледът начукваме по същия метод. Това е най-бързият способ, без мелници, блендери и както там се натрошават ядки.

Авокадото оставяме за края, тъй като то бързо почернява, оставено на въздуха, в случай че не се намаже с лимонен сок.

Дресингът ми е от сока на един лимон и зехтин, хималайска сол, само че може и да ползвате. От гроздови или тиквени семки срещнах най-често, търсейки предписания за а

Сервираме салатата с подреденото от горната страна и поръсваме със сместа от семена и ядки. Поливаме с дресинга и готово.



Аз си сложих след това и камембер и хапнах с пълнозърнести сухари. Напълно здравословен и засищащ обяд.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР