Това е нормален резултат след известното пренатягане от страна на

...
Това е нормален резултат след известното пренатягане от страна на
Коментари Харесай

Историк: Загубата на Истанбул е бумеранг за отстъплението на Ердоган от властта

Това е естествен резултат след известното пренатягане от страна на Ердога. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия университетският учител по "Международни връзки " доцент доктор Пламен Ралчев във връзка успеха на опозиционния претендент Екрем Имамоглу на кметските избори в Истанбул.

Голяма част от турското обществото към този момент е изморена от политическите промен на Ердоган и доста хора към този момент почват да се преориентират, добави той.

Кметският пост на Истанбул е знак и той е трамплин за по-висок пост в турската политика, съобщи доцент Ралчев.

По думите му огромна част от гласоподавателите на партията на Ердоган са в провинциалната част на Турция, тъй че смисъла на успеха на Имамоглу в Истанбул единствено с доста условности може да се приема като началото слизането на турския министър председател от власт, уточни университетският учител.

Промяната, донесена от тези избори, сякаш е, че опозицията се консолидира и стартира да образува някаква опция, добави той.

Ердоган ще употребява всички принадлежности на властта, с цел да управлява новия кмет на Истанбул. Той обаче би трябвало да се съобрази с това, че в Турция има ново потомство, сподели още доцент Д-р Пламен Ранчев.

Има една приказка, че който владее Истанбул, владее Турция, съобщи историскът и основател на Турски културен център ХХI век Ибрахим Карахасан-Чънар. В града се създава 21% от брутния вътрешен артикул на страната. Ердоган загуби във вътрешен и външен проект и може би този избор изигра ролята на бумеранг за неговото оттегляне от властта, съобщи Карахасан-Чънар.

За първи път сякаш се появи един политик, който приказва на езика на масите и им се харесва по различен метод, уточни той.

По думите на историка доста младежи не им харесва отдалечаването на Турция от Европа, по тази причина са дали своят вот за Имамоглу.

Според Карахасан-Чънар огромният проблем пред Ердоган е дали ще се оправи с икономическата рецесия в Турция, както и с земетресения в партията му, каквито анализаторите плануват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР