Това е най-лесната и експресна баница, която можете да направите,

...
Това е най-лесната и експресна баница, която можете да направите,
Коментари Харесай

Рецепта за експресна баница

Това е най-лесната и експресна баница, която можете да извършите, тъй като трите съставки просто се смесват и се оформя тесто, което се слага дружно с хартията за печене в елементарен тостер и се пече. Едва ли ще намерите по-лесна и бърза рецепта от тази.

Баницата може да се сервира за закуска или вечеря с чаша кисело мляко, само че е съвършена и като предястие, тъй че, в случай че на вратата се появят непредвидени посетители, можете да ги изненадате прелестно с тази вкусна закуска.

За приготвянето са ви нужни единствено три съставки:

1 яйце60 г брашно250 г сирене фета

Начин на подготвяне:

Сложете брашното в дълбока купа, счупете яйцето и с пръсти натрошете сиренето.

След това разбъркайте съставките с ръце. Тестото може да ви наподобява изсъхнало, само че по този начин би трябвало да бъде. Когато го омесите добре, би трябвало да се получи твърда топка колкото пестник.

Прехвърлете го върху хартия за печене, навийте го на руло и го притиснете с длани, с цел да оформите правоъгълник или квадрат с размери, подобаващи за тостера.

 Експресна баница

Ако имате по-малък тостер, направете по-малко количество или разделете тестото. Това количество е задоволително за типичен размер тостер.

Така завитото тесто се слага да се пече за 15 минути в загрят тостер, след което се изважда и се пече без хартия още 5 минути. Ако тостерът е с незалепващо покритие, можете да печете без хартия, авансово намазано с малко олио.

Нарежете готовата експресна баница на части и сервирайте.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР