Това е национално решение на Турция. Много съюзници изразиха загриженост,

...
Това е национално решение на Турция. Много съюзници изразиха загриженост,
Коментари Харесай

Столтенберг: С-400 никога няма да бъде интегрирана в НАТО

Това е национално решение на Турция. Много съдружници показаха угриженост, аз също показах своята за следствията от това решение, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на заключителната си конференция на лидерската среща на алианса в Лондон, в отговор на въпрос за покупката от Турция на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400.

Това, което мога да кажа, е, че съветска система за противовъздушна защита С-400 в никакъв случай няма да бъде интегрирана в НАТО. Никога няма да е част от интегрираната система на алианса за противовъздушна и противоракетна защита. Така че това ще е независима система, съобщи генералният секретар на пакта.

Съюзниците са се договорили през днешния ден за осъвременени проекти за отбрана на балтийските страни и Полша. Столтенберг сподели, че приветства това, предава Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар още веднъж разяснява различията в съюза, като съобщи, че те постоянно ще притеглят повече внимание от това, върху което съдружниците реализират единодушие. Той още веднъж подсети, че различия са съпътствали алианса от началото на съществуването му. Двайсет и девет разнообразни страни сме, от двете страни на Атлантика, с друга история, друга география и политически сили на власт. Естествено, че има разлики, нещо друго би било необичайно, само че силата на НАТО е в това, че постоянно сме били в положение да преодоляваме тези разлики и да се сплотяваме към главната ни задача - да се пазиме взаимно, съобщи Столтенберг.

Вярваме в разговора с Русия, тъй като тя е най-големият и близкият ни комшия. Трябва да се стремим към по-добри взаимоотношения с нея. Но даже и да не сме в положение да реализираме такива в кратковременен проект, ние би трябвало да можем да се оправяме и с сложни взаимоотношения, уточни Столтенберг, като подсети за метода, включващ разговор, само че и въздържане и защита.

Генералният секретар приказва и за провокациите, свързани с Китай и новите военни качества на страната. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР