Това е наистина исторически и символичен момент, в който министрите

...
Това е наистина исторически и символичен момент, в който министрите
Коментари Харесай

Словашкият външен министър изрази пълна подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна

" Това е в действителност исторически и алегоричен миг, в който министрите на външните работи на страните членки на Европейския съюз се събират в Киев. Дойдохме тук, с цел да изразим цялостната си поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Също по този начин сме тук, с цел да подкрепим упоритостите ви за интеграция в Европейския съюз. Тази година ще бъде доста значима за това: през ноември ще бъде показан отчетът на Европейската комисия (за разширението на ЕС). През декември водачите на нашите страни ще се срещнат и ще вземат решения (относно започването на договаряния с Украйна) ", означи Влаховски преди съвещанието на външните министри на страните членки на Европейски Съюз в украинската столица.

 

Днес в Киев се организира съвещание на Съвета по външните работи на Европейския съюз, управлявано от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, напомня Укринформ.

 

Популистката партия " Смер – Социална народна власт " на прокремълския някогашен министър председател Роберт Фицо завоюва предварителните парламентарни избори в Словакия, които се организираха в събота. Фицо има намерение да анулира помощта за Украйна в региона на сигурността.

 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба е на мнение, че първите заключения за въздействието на изборните резултати върху поддръжката за Украйна следва да бъдат направени след образуването на коалиция в Словакия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР