Това е МОЯТА торта Рафаело, което значи веднага да си

...
Това е МОЯТА торта Рафаело, което значи веднага да си
Коментари Харесай

Моята Торта Рафаело

Това е МОЯТА торта Рафаело, което значи незабавно да си приберете вилиците от нея! Но може да си запишете рецептата

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 6 бр.
● захар - 180 г
● брашно - 160 г
● ванилия - 2 бр.

За крема


● кондензирано мляко - 400 мл подсладено
● масло - 125 г меко
● кокосови стърготини - 100 г

За напояване на блатовете


● прясно мляко - 200 мл
● сироп - от консерва ананас

За декорация


● сладкарска сметана - 150 мл за разтрошаване
● кокосови стърготини - 100 бг
● бонбони - 12 бр. Рафаело

Начин на подготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците на сняг, а по-късно разрушаваме жълтъците със захарта до цялостно разтваряне на захарта. Внимателно разбъркваме двете смеси като внимаваме да запазим размера на белтъците благодарение на дървена лопатка.

Постепенно прибавяме на порции и брашното в сместа като продължаваме да разбъркваме до приемането на хубава еднородна примес. Разпределяме в две авансово намазани, застлани с хартия за печене тавички с диаметър към 25 см. Печем в авансово загрята фурна на 160 градуса до подготвеност.

През това време започваме с приготвянето на крема. Разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а по-късно прибавяме кокосовите стърготини.

Оставяме крема за 15 минути в хладилника до момента в който стегне леко и е елементарен за нанасяне върху тортата. Готовите блатове изваждаме от фурната и оставяме да се охладят изцяло, по-късно ги разрязваме напречно благодарение на конец или изострен нож, получавайки четири тънки равномерни блата.

Сглобяването на тортата стартира с напояването на единия блат със затоплено прясно мляко. Аз прибавям и сиропа от консерва ананас за по-хубав тропически усет. След това разпределяме от крема. Разпредете всички съставки по този начин до дъно като запазите дребна част от крема, която да смесите с разрушената сметана.

С тази по-лека и пухкава глазура намазваме от горната страна тортата най-после и в профил и по-късно я поръсваме с още кокосови стърготини. Украсяваме с бонбоните Рафаело и оставяме в хладилника за към 30 минути, след което тортата е подготвена за сервиране!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР