Това е малка, но полезна стъпка за сигурността на хората

...
Това е малка, но полезна стъпка за сигурността на хората
Коментари Харесай

Жандармерията ще продължи да пази гражданите в Овча купел: Общински съветник

Това е дребна, само че потребна стъпка за сигурността на хората в региона на бежанския център, разяснява общинският консултант Станислав Младенов от Местна коалиция Българска социалистическа партия за България

По гледище на общинските съветници от Местна коалиция Българска социалистическа партия за България патрулки на жандармерията ще продължат да пазят жителите в Овча купел, съобщи общинският консултант от групата на социалистите Станислав Младенов. Уверение за това той получи по време на вчерашната изключителна сесия на СОС за сигурността в София. А патрулки бяха видяни да дежурят в квартала още в късния следобяд през вчерашния ден.

" С моето семейство живеем покрай бежанския център в Овча купел и имам всекидневни непрекъснати наблюдения какво се случва там ", сподели той. - " Докато имаше патрулки на жандармерията по бул. Монтевидео, хората бяха доста по-спокойни. В един миг тези патрулки изчезнаха и по-късно започнаха да се появяват проблемите. Затова на сесията през вчерашния ден сложих въпроса за жандармерията. И получих отговор, че патрулките към този момент са върнати да дежурят към бежанския център. Това е бърза и потребна стъпка във връзка с сигурността на жителите в Овча купел. "

Станислав Младенов означи, че хората в квартала са изгубили доверие в институциите и този факт може да бъде изменен единствено със съществени, непрекъснати и виновни дейности. " Гражданите в София имат потребност от цялостна политика по сигурността, а не от дейности на парче и при приключен факт, т.е., когато се случи някакъв случай, разяснява още той. - В Овча купел в региона на бежанския център би трябвало да бъде усъвършенствано видеонаблюдението, изключително по улица Народно хоро и бул. Монтевидео. Обществена загадка е, че изоставеният градеж върху общински терен против поликлиниката в Овча купел се употребява за хранилище за разтоварване на мигранти. Едва ли някой от присъстващите на сесията през днешния ден представители на виновните органи не знае, че на терена на " Софийски парцели ", който се намира сред улиците " 661 ", " Крушовски връх " и " 659 ", предходната година на два пъти бяха разтоварвани огромни групи с мигранти от каналджии. Всички, които живеем в Овча купел знаем за това. Проблемът със сигурността в този регион е доста сериозен и не трябва да си разрешаваме да го подценяваме. Необходими са бързи и решителни дейности, с цел да подсигуряваме спокойствието на жителите ".
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР