Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А

...
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А
Коментари Харесай

Баба ми издаде тайна при приготвянето на картофки, всички вкъщи си облизаха пръстите

Това е обичаната ми рецепта с пресни картофи, изрично. А и, като се замисля, обичаното ми пролетно ядене въобще, написа кулинарката Цвети Цанева от уеб страницата hera.bg.
Едва дочаквам пресните картофи и копърът да станат, незабавно я подготвям. Издаде ми я баба ми В идващите редове ще ви разкрием една неповторима рецепта, по която всички у дома полудяха.
Продукти:
1 кг картофи
2 бр приблизително огромни тиквички

3- 4 стръка копър
4- 5 скилидки чесън
Яйца съгласно броя на порциите
Сол на усет, лой по желание
Приготвяне:

Включваме фурната на 200 градуса
Пресните картофи единствено изтъркваме с телче или с нож, само че не доста усърдно – ципата им е още прекомерно тънка, а в случай че я махнем напълно, лишаваме от усета им.
Нарязваме тях и тиквичките на полумесеци. Слагаме ги в тава за печене с лой, сол и един пръст вода. Аз смесих олио от тиквени семки и зехтин – добави страховит усет!
Слагаме във фурната и печем до момента в който картофите не омекнат малко. Можете да покриете с фолио, с цел да стане малко по- бързо и да добият задушен, а не печен усет.
Междувременно наситняваме копъра. Скилидките чесън намачкваме първо, а след това нарязваме на доста ситно. Намачкването прави по този начин, че той да отпусне целия си мирис.
Изваждаме тавата от фурната и омесваме копъра с чесъна с полуготовото ядене. Чукваме от горе яйцата съгласно хората, на които ще сервираме.
Остана още напълно малко – да печем до подготвеност на яйцата. А може, когато сервирате, и да натрошите сирене от горната страна.

А в този момент още една вкусна рецепта с картофи:
Печени картофи с кашкавал
Пригответе си вкусен обяд с мирис на бекон, с който да впечатлите всички близки или посетители.
Необходими артикули
1 кг картофи
200 г бекон
250 г кашкавал

олио
1 с.л. тамари
риган
сол
Начин на приготвянe
Нарязваме картофите и ги слагаме в тава намазана с олио. Покриваме ги с авансово нарязания бекон и ги овкусяваме с тамарито или ригана и сол на усет. Заливаме картофите с останалото олио. Печем по този начин приготвеното ядене 30 мин във фурна, загрята на 180-200°. Прибавяме нарязания на филийки кашкавал, 5 мин преди да извадим картофите. Печем, до момента в който кашкавалът се разтопи. Сервираме готовите картофи с печено месо, кюфтета или салата.
Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР