Това е коренно различно поведение от заявеното само допреди седмица.

...
Това е коренно различно поведение от заявеното само допреди седмица.
Коментари Харесай

Германия размисли. Праща оръжия на Украйна

Това е радикално друго държание от декларираното единствено допреди седмица. Правителството в Германия даже бе необятно подложено на критика поради уклончивото си държание и отхвърли да изпрати оръжия на Украйна. Неотдавна при срещата си с Владимир Путин канцлерът Шолц преповтори, че политиката за износа на оръжия на Германия няма да се промени. Той увери, че Киев получава забележителна поддръжка, само че под други форми. Германия оправдава своето решение с аргумента, че има историческа отговорност поради случилото се през Втората международна война и Германия не трябва да доставя оръжия в зони на спор.

Изглежда това към този момент не е по този начин.

Германия е разрешила на Холандия да изпрати 400 гранатомета в Украйна, с цел да помогне в битката против съветските нашественици, съгласно двама чиновници на Европейския съюз, пишат от “Politico”.

Промяната в позицията на Германия може да значи бързо увеличение на европейската военна помощ за Украйна, защото огромни елементи от оръжията и боеприпасите на континента са най-малко частично немско произвеждане, което дава на Берлин юридически надзор върху прехвърлянето им. Смяната на курса обаче не значи безусловно, че всички поръчки за доставки на оръжия ще бъдат утвърдени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР