Това е исторически решение, което взехме и благодаря на всички

...
Това е исторически решение, което взехме и благодаря на всички
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Парламентарният контрол дава по-голяма прозрачност на Европол

Това е исторически решение, което взехме и благодаря на всички парламенти за консенсуса, който постигнахме и позицията, която изградихме с господин Моралес. С опцията да има парламентарен надзор на Европол даваме едно по-голямо присъединяване на национални парламенти за всичко обвързвано с тематика сигурност и контрола, който би трябвало да бъде реализиран. Това разяснява в " Денят стартира " Цветан Цветанова, зам.-председател на ГЕРБ и ръководител на ПГ на ГЕРБ, който сподели, че сигурността не би трябвало да има политически нюанс и е доста задоволен от това, което са съумели да създадат с всички сътрудници от локалните парламенти.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и ръководител на ПГ на ГЕРБ : " Всяка една държава-членка би трябвало да излъчи четирима народни представители, които да вземат участие в този парламентарен надзор, като тук включваме и комисията " ЛИБЕ " на Екологичен потенциал. Хубаво е, че този резултат е действителен и се случи в София и оттук насетне реализирането на парламентарния надзор постоянно ще бъде по процедурните разпоредбите, които са признати в Българското председателство дружно със съпредседателството на Екологичен потенциал на Комисията " ЛИБЕ ".
По думите на Цветанов приказваме за един нов метод в активността на Европол и е извънредно задоволен, че с изключение на обичайните акценти - проведена престъпност, битка с тероризма, към този момент се поставя внимание на хакерските атаки и киберсигурността, тъй като в обществените мрежи са вероятни случаите на саморадикализацията.

Цветанов разяснява и новото, което следва да бъде осъществено в Европол.
Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и ръководител на ПГ на ГЕРБ: В това многогодишно програмиране 2019 -2021 с изключение на интегритета, който би трябвало да има на всички национални бази и на всички европейски системи, приказваме за нов метод да може да се прави инспекция по данните, които има във всички системи. Той ще бъде т.нар кръстосано регулиране за всяко едно лице.
За интервала, в който България не е била благонадежден сътрудник на Европол, по думите на Цветанов, единствените две условия към него и страната ни, са били,че България не споделя информация и че има много чиновници, които към този момент имат оперативни данни, че те изнасят тази информация

Цветанов оцени като доста положително съдействието сред България и Европол. " Има български представител и обмяната на информация към този момент е непрекъсната. ", сподели Цветанов.

За това какво следва след Брекзит Цветанов съобщи, че Англия е една от най-хубавите системи за сигурност и това, което е притеснително, е какво се случва с доставчика на тази значима информация за системи за сигурност на Европейски Съюз. Той изрази вяра, че с въвеждането на този парламентарен надзор на Европол тази тематика ще може да бъде дискутирана на равнище представители от национални парламенти и от Екологичен потенциал.

Според Цветанов шерването на информация, граденето на доверие и евроатлантическата ориентировка на Западните Балкани ще бъдат извънредно значими, тъй като съгласно него няма бели празни полета в Европа и Западните Балкани са част от нея.

В студиото на Българска национална телевизия Цветанов призна още, че Европол е имал значителен принос при следствието на атентата в Бургас.
 5000 европейци се бият в редиците на 5000 европейци се бият в редиците на "Ислямска страна ", сочи Европол
5000 европейски жители се борят в редиците на Ислямска страна в Ирак и Сирия, оповестиха от Европол на съвещанието на Съвместната група за надзор...
 Европол: 800 души от Западните Балкани са в редиците на Европол: 800 души от Западните Балкани са в редиците на "Ислямска страна "
Над 5000 са бойците в „ Ислямска страна " от страни членки на Европейски Съюз, 800 от тях са от Западните Балкани, стана ясно на съвещанието на Съвместната група за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР