Това е една наистина забележителна и трудна за обяснение история.

...
Това е една наистина забележителна и трудна за обяснение история.
Коментари Харесай

Необичайно приятелство. Камера заснела как леопард всяка вечер посещава крава

Това е една в действителност забележителна и сложна за пояснение история. И защото не е напълно извънредно другите типове да основават положителни другарства, като котките и кучета, то да видите по какъв начин див звяр се привързва към тревопасно животно звучи невероятно.

Старейшините на едно пакистанско село били загрижени за сигурността на децата си, защото един леопард бил видян да се разхожда по улиците и по-късно да бяга към покрайнините на селото.

Въпреки че да видите леопарди в тази част на страната не е толкоз извънредно, те в действителност не се приближават до местата, където живеят хората. И по този начин, в опит да се защитят, селяните се свързали с фондация „ Животните на Азия “ и помолили за помощ.

Служителите на организацията решили  да се намесят и да оказват помощ. Те обаче се заинтригували за какво леопардът посещава една съответна къща всяка вечер, тази на старейшината на селото. Отговорът ги изумил.

След като сложили камери, те разкрили, че леопардът посещава една съответна крава. На фрагментите се вижда по какъв начин двете животни се прегръщат, ближат едно друго и даже спят едно до друго.

Докато останалите крави можели да се видят по какъв начин треперели от боязън, тази избрана крава била доста разчувствана,  че дивото животно е до нея.

След като фотосите и видеото от невероятната среща били споделени онлайн, историята привлякла вниманието на милиони хора от целия свят.

Въпреки това, откакто леопардът усети, че е проследен от хората, той спрял да посещава кравата и не се появил няколко месеца. След това внезапно той се върнал да види приятелката си още един път и това било всичко.

Единственото разумно пояснение зад това извънредно другарство е, че леопардът е останал без майка като малко и е намерил заслон при кравата. Кравата евентуално го е кърмила и не го е виждала като опасност, тъй като той е бил още малко бебе, когато го е срещнала за първи път, тъй че майчинският й инстинкт се е присъединил.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР