Това е една акция на БАН, морално и професионално задължение,

...
Това е една акция на БАН, морално и професионално задължение,
Коментари Харесай

Академик от БАН: Хомеопатията е лъженаука

Това е една акция на Българска академия на науките, морално и професионално обвързване, да покажем на обществото, да го осведомяваме какво съставлява хомеопатията, а след това всеки има своя избор. Това сподели в предаването " Денят стартира " учен Богдан Петрунов от Българска академия на науките.

Хомеопатията е лъженаука, до момента няма никакви съществени научни доказателства, че тя има някаква теоретична основа, която да е обвързвана със актуалните познания в региона на химия, физика, медицина, биофизика, изясни акад. Богдан Петрунов.

доктор Дора Пачова изрично не се съгласи, че хомеопатията е лъженаука. По думите ѝ хомеопатията е една авангардна просвета и е безапелационна, че вирусна или бактериална зараза може да се лекуват хомеопатично.

В Медицинския университет в София се учи хомеопатия повече от 10 години. Курсът е свободноизбираем и включва базисни данни за хомеопатията като способ, както и информация за това по кое време и по какъв начин се ползва, изясни проф. Надка Бояджиева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР