Това е досъдебно производство под надзора на специализираната прокуратура, разследват

...
Това е досъдебно производство под надзора на специализираната прокуратура, разследват
Коментари Харесай

Лъсна Схемата В Божурище! Наглостта На Общинарите Няма Граници, Вижте Каква Я Свършиха!

" Това е досъдебно произвеждане под надзора на профилираната прокуратура, проверяват следователи към следствения отдел на спецпрокуратурата, имаме подпомагане на КПКОНПИ ", посочи зам.-главният прокурор.

" Занимаваме се единствено с един случай, с такива доказателства разполагаме. За 4 парцела частна общинска благосъстоятелност, които са били предоставени от страната, с манипулирани търгове са продадени 80 декара за 150 000-160 000 лв., до момента в който пазарната цена е надалеч по-висока ", разкри Гешев. Той разясни, че с по-голяма акуратност ще знае сумите след експертиза.

Имотите са на територията на община Божурище и Гурмазово. Купувачите са 4. Сред тях са 3 търговски сдружения. За едното от тях е ясно, че бащата на кмета е бил прокурист в един миг и има избрани връзки с локалната администрация.

Четвъртият покупател е забавен - следовател от националната следствена работа, върховен магистрат, акцентира Гешев.

" Не мога да кажа какъв брой декара си е купил особено следователят, само че всичко ще бъде тествано изцяло, без значение дали става дума за сътрудник или за компания, която нищо не ти приказва. Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, евентуално в идващите часове, както се развиват нещата, ще бъдат арестувани по закона за Министерство на вътрешните работи за 24 часа кметът, заместител кметът и още едно длъжностно лице от общината. Работи се по закононарушения по работа, включително и документно закононарушение ", посочи Иван Гешев, като посочи, че възможните присъди може да са до 5 година или над 5 година отнемане от независимост. Той разкри, че по случая се работи от няколко месеца.

" Пак ще се върна и ще повторя - кметовете, без значение от коя политическа мощ са, очевидно не слушат, макар извършените следствия по места. Но става дума и за безочливост, въпреки това да не е юридически термин. За трети път споделям: тези кметове не осъзнават, че локалните органи - прокуратура, полиция, съд, нямат отношение, в случай че се установи закононарушение ", напомни Иван Гешев. На въпрос дали провеждането на акцията тъкмо в този миг не е обвързвана с неделните евроизбори, зам.-главният прокурор разясни: " Има избрана последователност и проекти за избрани следствия. Провеждаме ги и преди, и след избори ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР