Това е чудно предястие, пълно с поезия и красота!Необходими Продукти●

...
Това е чудно предястие, пълно с поезия и красота!Необходими Продукти●
Коментари Харесай

Черни спагети Морски дар

Това е чудно предястие, цялостно с лирика и хубост!

Необходими Продукти

● черни спагети - 200 г (с мастило от сепия)
● скариди - 16 - 20 бр. (необелени)
● миди - 300 г с черупка
● рулца от раци - 6 бр. (нарязани надлъжно на тънки ленти)
● доматено пюре - 200 мл
● бяло вино - 150 мл или розе
● чесън - 6 скилидки
● босилек
● риган
● люти чушки - 1 суха лютива чушка (по желание)
● черен пипер - 1 щипка
● сол
● захар - 1 ч.л.
● магданоз - за поръсване
● зехтин - 60 мл (приблизително)
● лимонен сок - сок от 1/2 лимон

Начин на подготвяне

Нарежете чесъна на филийки и обелете скаридите. Запържете ги в зехтина на слаб огън за 2-3 минутки -НЕ повече (скаридите може да купите и обелени, само че те са по-безвкусни, по тази причина ви предлагам задачите, които вие сами да си обелите).

Сипете бялото винце незабавно и увеличете огъня до момента в който се изпари алкохолът. Прибавете рулцата от раци и по-късно сложете доматите, лъжичка захар, сол, ригана и босилека, както и черния пипер. Намалете още веднъж котлона на междинна степен и оставете по този начин 8-10 минути. Ако прецените, че е нужно, сипете малко водичка (1/2 кафена чашка).

През това време сварете спагетите във вода с няколко капки зехтин за 9 минути или колкото е указано на пакета. По-добре те да са ал денте. Отцедете добре от водата и ги сложете при сосчето. Разбъркайте добре и пробвайте на усет, в случай че е нужно подправете с още сол, риган и босилек. Отстранете от огъня.

В дълбока тенджерка с похлупак сложете мидите с малко зехтин и сок от половин лимон. На мощен огън ги гответе 3-4 минути като разклащате тенджерата понякога, хващайки добре за дръжките и притискайки капака. Щом всички се отворят са подготвени, по тази причина поглеждайте и не ги дръжте повече време, с цел да не станат сухи и жилави.

Сервирайте спагетите и върху тях подредете от мидите (не е нужно да ги отделяте от черупките, тъй като по този начин е по-красиво). Поръсете с раздробен магданоз.

Това е чудно предястие, цялостно с лирика и хубост! Надявам се да ви хареса! Може да се подготви и без мидите, само че те придават доста специфичен колорит и е целесъобразно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР