Това е буря в чаша вода. Ще имаме филм на

...
Това е буря в чаша вода. Ще имаме филм на
Коментари Харесай

Ивайло Христов: Ще имаме филм на Оскарите, когато имаме пари

Това е стихия в чаша вода. Ще имаме филм на Оскарите, когато имаме пари. Стоя настрана от този спор, той е безусловно неправилен. Това съобщи режисьорът на кино лентата „ Страх “, което е българското предложение за премия „ Оскар “ Ивайло Христов.

Така той отговори на изказванието на Тео Ушев, че изборът на кино лентата на Христов с четири гласа над три гласа за „ Жените в действителност плачат “ е „ нелигитимен “.

„ Не мисля, че кино лентата ми може да попадне в селекцията. Видях проучване на Би Би Си, в което публицист си е направил труда да изследва какви пари са нужни, с цел да попаднеш в номинациите или пък да спечелиш за „ Най-добър филм “. Изследването е от 2015 година, цифрата е 10 млн. Направи ми доста мощно усещане, че единствено една реклама на първа страница коства 72 000 $ “, добави той.

По думите му в българския народ и кинобщността се основава усещане, че в случай че „ Жените в действителност плачат “ отиде на „ Оскарите “, няма метод да не попадне в някакви номинации. Според Христов " в случай че си подготвят 10 млн., може и да попадне ".

Сюжетът на " Страх " се заплита към една жена - българка, която е учителка, живееща наоколо до турската граница, където минават бежанци. Тя приютява бежанец от Африка. В ролята на емигранта е Майкъл Флеминг. Това село е метафора на цялото ни общество.

„ В разгара на мигрантската вълна у нас пред 6 година по какъв начин някъде с съображение и без съображение се „ разбуча “. Онова, което претърпях, снимайки този филм и запознавайки се с същински афганистанци, ме хвана позор. Когато гледах репортажите по малкия екран и аз виках: „ Е, по какъв начин може такова нещо “ от визията ми за това какво значи афганистанец “, описа той.

Според Христов, когато опознаеш другия, схванеш този човек и видиш, че е същия като теб, страхът отпада.

" Просто тези хора (б.р. афганистанците) нямаха шанс да живеят кротичък живот ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР