Това е абсолютен позор, заяви д-р Илко СемерджиевДнес народните представители

...
Това е абсолютен позор, заяви д-р Илко СемерджиевДнес народните представители
Коментари Харесай

Д-р Ненков и д-р Семерджиев пред Tribune.bg за сертификатите на депутатите: Деленето на значими и по-незначими е характерно за Ориента

Това е безспорен срам, съобщи доктор Илко Семерджиев
Днес народните представители от Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и „ Възраждане “ отхвърлиха предлагането на ГЕРБ зелените документи да важат и за депутатите, както и за публицистите, които влизат в постройките на Народното събрание. От ГЕРБ ясно обявиха, че откакто учителите, лекарите и даже учениците са длъжни да имат подобен документ, с цел да работят или учат, то не би трябвало за депутатите да е друго. Тяхното искане не срещна поддръжка, като на база на това от ГЕРБ желаеха „ зелените документи “ да отпаднат за всички. Потърсихме за коментар някогашните министри на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков и доктор Илко Семерджиев.

„ Да ви кажа аз никога не съм почитател на ГЕРБ, само че по този въпрос те са изцяло прави. Ако зеленият документ не важи за депутатите, той би трябвало да не важи и за нас с вас или в противоположен случай дано публично нашето държавно ръководство, към този момент си имаме нов парламент с доста ръководещи, да формулира за кои съсловия, за кои типове хора, за кои специалности, за кои полове, за кои категории телесни килограми ще важат избраните закони. Аз, имайки поради, че съм над 130 кг, доста бих желал за мен да не важи знакът „ Stop “, да мога да минавам на всички места без да спирам. Това е безусловно същото. Няма разлика дали става въпрос за знака „ Stop “ или за зеления документ, който е дефиниран в някаква заповед на този по този начин занимателен министър на опазването на здравето “, съобщи пред Tribune.bg доктор Мирослав Ненков, който е анестезиолог и някогашен министър на опазването на здравето.

„ Деленето на значими и по-незначими е особено за Ориента, само че въпреки всичко сме в 21 век “, уточни Ненков.

По мотив думите на Десислава Атанасова, че през днешния ден в пленарна зала е станало ясно, че има богоизбрани, той съобщи: „ Точно по този начин. Това е желанието на всеки ориенталски надъхан човек, да бъде по-голям от другия! Няма никаква логичност за един да важат едни правила, за различен да важат други, каквито и ще да са тези правила, без значение дали е по този начин оспорваният зелен документ или Зелената зона или Зелената договорка, която е страшна нелепост. Така или другояче се движим по тях “.

Мирослав Ненков разяснява и това, че някогашният заместител здравен министър Димитър Петров беше извикан в Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество поради инспекцията за бързите проби за учениците.

„ Дано се откри какъв е казусът, тъй като това е доста значимо. Разследващите органи, било то и тази конструкция КПКОНПИ, да кажат дали има или няма нередности, тъй като тогава за нас като общество ще стане ясно по какъв начин са ни усвоявани парите. Дано да няма мурафети с тези неща “, безапелационен бе той.

От Tribune.bg потърсихме и доктор Илко Семерджиев, който е някогашен министър на опазването на здравето по времето на Иван Костов, както и заместител министър-председател и министър на опазването на здравето в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

„ Това е безспорен срам. Това е моят коментар. Това е политиканстване. В момента ние се намираме в биологична война, против нас стои вирус и ние би трябвало да се съобразяваме само и единствено със опасността за живота и здравето ни, която идва от този вирус. Да се предложи да се анулира зеленият документ значи ние сами да капитулираме и да се откажем от отбраните си пред вируса. Аз съм тотално отчаян от едно такова предложение, тъй като една поредна партия би трябвало да отстоява първо отбраната на живота и здравето на хората, без значение дали са депутати или не са депутати, второ науката, тъй като науката е потвърдила, че хората могат да бъдат защитени на този стадий не от медикаменти, а от ваксини и трето ГЕРБ до момента са имали безусловно поредно държание, както във връзка с имунизациите, по този начин и във връзка с отстояването на зеления документ, и в този момент да се откажат от него поради някакви политически турболенции, каквито недоучили и недозрели хора в Народното събрание, изключително по този начин наречената група „ Възраждане “ оферират, това е неуместно държание. Аз не го чаках от най-последователната до този миг по този въпрос парламентарна група “, съобщи от своя страна пред Tribune.bg доктор Илко Семерджиев и продължи:

„ За какво се борим – за право на здраве и на живот, и за придържане към науката или вършим на инат на някой, който няма задоволително обучение или схващане защо служи зеленият документ и какво е споделила науката във връзка с имунизациите. Аз по тази причина го назовавам политиканстване, тъй като това е цялостно отклоняване от досегашния курс на политиката, която са спазвали апропо и им прави чест, че са спазвали, ГЕРБ. И в този момент да се откажат от цялото си поредно държание в това отношение, просто с цел да създадат на инат на някакви други партийни или парламентарни обединения, това в действителност не го разбирам. Аз съм човек, който се придържа твърдо към здравната просвета. Ако ние не вършим това, слагаме под опасност освен българите, а целия свят. Утре какво желаеме? Да се пръкне от България български вариант ли, и да станем за позор и за срам? И както назоваха един чадър български, по този начин да назовават и някой вирусен вариант български, и когато някой почине в някоя страна, да се каже, че е починал от българския вариант. Извинявайте, аз това в действителност не го разбирам “, безапелационен бе той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР