Това, че сме оазис в Европа, по отношение на заболеваемостта

...
Това, че сме оазис в Европа, по отношение на заболеваемостта
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов каза след колко време ще можем да живеем спокойно

Това, че сме оазис в Европа, във връзка с заболеваемостта от ковид сега, не трябва да ни притъпява вниманието. Това сподели пред bTV шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов .
" Да не се удавим най-после на Дунав. каза още Балтов.
Той добави, че известията за засичане на на вируса не целят да плашат хората, а да покажат действителността. " В момента в България, при остарялата версия на вируса 10 заболели, заразяват нови 7, а с новия вариант, те ще заразят 27 ", уточни Балтов.
Според него, поради тази опасност, ограниченията не би трябвало да бъдат отпускани.
" Шипът е преобразен и разрешава вируса да се популяризира 2.7 пъти повече от естествения. 10 пациента могат да болести сега 7 пациента. Ако имат новата трансформация, могат да заразят 27. В никакъв случай не би трябвало да разхлабваме ограниченията ", безапелационен беше проф. Балтов.
Според рекомендациите на Брюксел нужно е държавите-членки в Европейски Съюз да засилят секвенцията, с цел да се откриват случаите на разновидността в точния момент и хората да се изолират по-бързо.
Относно желанието на заведенията да отворят и подготвяния от сектора митинг, Балтов разяснява:
" Това е тяхно решение. Едва ли някой ще може да ги спре, само че молим към хората да разсъждават рационално и да преценяват дали би трябвало да рискуват да заразят себе си и своите близки ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР