Това, че няма яснота кога ще бъде връчен първият мандат,

...
Това, че няма яснота кога ще бъде връчен първият мандат,
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Вероятността за сценарий, който е предсрочни избори, се увеличава всеки ден

„ Това, че няма изясненост по кое време ще бъде връчен първият мандат, е опит на президента да се ориентира в обстановката, да извлече дивиденти по допустимо най-хубавия метод, защото явно това е обвързвано с желанието да наподобява, че той е дал цялото допустимо време на участниците в преговорния развой да реализират съглашение за ръководство, без значение, че към този миг наподобява възможностите за постигането на такова, са извънредно ниски “. Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът Христо Панчугов, учител по политически науки в Нов български университет (НБУ).

„ Президентът има личен дневен ред. Той от дълго време играе по него и това, в действителност, е следващият опит да се закрепи малко – първо, да наподобява, че има постоянен модел на ръководство, който не е този на парламентарната република, и, второ, че президентът е този, който въпреки всичко търси излаз от рецесията “.

Панчугов счита, че от ден на ден наподобява евентуално да забележим предложение на държавно управление, просто поради предлагането.

„ Не мисля, че договарянията към този миг вървят към сполучлив край, т.е. към това да се реализира съглашение за едно общо ръководство, което значи, че даже и да забележим импортирано държавно управление с първия мандат, то евентуално няма да събере нужното болшинство, с цел да може да бъде гласувано и надлежно да стартира работа “, означи той. Политологът изясни, че това значи, че и вторият мандат също ще се провали. Освен това, съгласно него, на фона на метода, по който текат диалозите сред първите две политически обединения, даже третият мандат да бъде даден на неутрална политическа групировка, тя също няма да може да събере поддръжка, задоволително огромна, с цел да образува ръководство.

„ Вероятността за сюжет, който е предварителни избори, се усилва всеки ден “, предвижда Панчугов.

Панчугов изясни, че сюжетите са два и те не могат да бъдат осъществени дружно – или ще имаме политическо държавно управление с политически лица, които носят отговорност пред гласоподавателите си и пред политическите обединения, които са ги излъчили, или ще имаме безпристрастен кабинет, който ще разчита на поддръжка на българските жители доста повече, в сравнение с партийни ядра, и надлежно ще има комплицираната задача да събира непрекъснато обединения към разнообразни политики.

„ Носенето на ясна политическа отговорност е по-лесно осъществимият вид и от тази позиция той носи по-голяма възможност да имаме въпреки всичко ръководство ", счита политологът. Той, обаче, е уверен, че липсва задоволително доверие в политическите обединения, с цел да вървят към подобен вид.

На въпроса за какво се получава по този начин, че и първата, и втората политически сили са безапелационни, че би трябвало да има постоянен кабинет, само че в същото време не са склонни да създадат компромис, Панчугов отговори, тъй като не са подготвени да платят цената, а цената е отпадане на гласоподаватели на идващите избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР