Това, че мивката ви се запушва периодично, покривайки се с

...
Това, че мивката ви се запушва периодично, покривайки се с
Коментари Харесай

Омръзна ми от тая запушена мивка: Но вместо да си давам парите за химия, вече си правя домашно Тубофло

Това, че мивката ви се запушва от време на време, покривайки се с всевъзможни боклучета и с отвратителни мазнини, не е никаква изненада – това си е неизбежно, колкото и да внимавате при миенето на кухненската посуда! Още по-лошо е ситуацията в банята, където косми и други нечистотии запушват каналите даже по-бързо! Защитните решетки, сложени на каналните отвори защищават единствено отчасти – те пропущат немалка част от боклуците! Ето по какъв начин може дейно да се вършиме с казуса. Преди всичко, не купувайте скъпите и не до такава степен безвредни за тръбите химически препарати, а си пригответе собствен личен почистващ препарат въз основата на най-обикновени артикули с естествен генезис, а точно: оцет, сол и бакпулвер в количества надлежно 150 г, 200 г и 200 мл, разтворени усърдно във вода.

Така ще получите към литър течност, която ще ви свърши чудесна работа! За задачата, първо, е добре да махнете защитните решетки (тях ще изчистите механичен отделно), след което излейте деликатно в канала от течността, пускате топлата вода и тогава поставете решетката. Алтернативно, загрявате малко винен оцет и го изсипвате в съответния канал. Като слаба киселина, оцетът влиза в химическа реакция с нечистотиите, образувайки пяна. След това изливате в канала гореща вода, с цел да го промиете. Поставяте и решетката. Готово, каналите са прочистени, без заплаха тръбите да бъдат повредени химически или механичен (както, когато викате водопроводчик).

Ето и още едно положително предложение:
Отпушване на канали със сода за готвене, оцет и сол
Уверете се, че няма вода в мивката. Вземете една чаена чаша, която ще употребявате за мярка. Напълнете я със сода и изсипете в канала, напълнете я още веднъж, само че този път със сол и изсипете. Последно напълнете чашата с винен оцет и залейте. Оставете да подейства за 10 минути, след което залейте с вряща вода. Ако каналите са запушени, само че не напълно, а просто водата мъчно се оттича, то очаквайте методът да подейства.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР