“Това, че и партии извън коалицията подкрепиха решението за помощ

...
“Това, че и партии извън коалицията подкрепиха решението за помощ
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Реакцията на Радев беше пресилена


“Това, че и партии отвън обединението поддържаха решението за помощ към Украйна демонстрират, че то бе консенсусно.” Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на парламентарната Комисия по опазване на здравето проф. Георги Михайлов в ефира на Euronews и добави, че всяка война е ужасяваща и отношението към нея би трябвало да бъде оптимално отрицателно.

„ България има доста изключително историческо отношение към Русия”, сподели още проф. Михайлов и дефинира като пресилена реакцията на президента Радев във връзка взетото от Народното събрание решение във връзка с Украйна съставлява за България заплаха от военни дейности.

„ Не се случиха всичките тежки пророкувания, че ще имаме една тежка зима, която да остави хората гладни и без отопление, и че те ще излезнат на улицата. Всички това се оказа подправена прогноза”, безапелационен бе Георги Михайлов и добави, че социалистите не се тормозят от новите партии.

По отношение на обстановката с Република Северна Македония той съобщи, че България има своите правила и работи за интеграцията на северната ни съседка, само че финалното решение дали ще ги подкрепим за участие в Европейски Съюз зависи от триумфите по време на договарянията.

В умозаключение проф. Михайлов дефинира като примитивна аргументацията да не се позволява на България пролонгация във връзка с ембаргото върху съветски нефт. „ България може да не се съобрази и да наложи несъгласие върху съответната възбрана. Това е съдружен въпрос на решение, което би трябвало да бъде взето от Министерски съвет”, довърши той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР