Това беше увертюра към бъдеща война и отстраняване на Иран

...
Това беше увертюра към бъдеща война и отстраняване на Иран
Коментари Харесай

Дипломат: Ракетният удар в Сирия бе нанесен, за да се унижи Русия

Това беше интродукция към бъдеща война и премахване на Иран от Близкия изток, а не за начало на война с присъединяване на Русия и Съединени американски щати в Близкия изток. Така дипломатът Симеон Николов оцени нощния ракетен удар против Сирия в предаването "Офанзива " по Канал 3.

"Тази интервенция е ориентирана против Иран, с цел да се разбие съюза Русия - Иран, да се унижи Русия, която нямаше по какъв начин да отвърне и по този начин загуби доверие към себе си ", разясни Симеон Николов.

"Досега се смяташе, че Русия, без значение по какви обекти са ракетните удари, тя ще бъде принудена да отбрани. Но една такава отбрана означаваше Русия да влезе в пряк конфликт, да има ескалация и да се отиде към огромна война ", добави дипломатът.

"Този е най-лошият сюжет за Русия, тъй като тя не показва задоволително увереност и мощ, очакваше се, че ще си замълчи, няма да отвърне с удари, а това значи, че през идващите седмици и месеци ще бъде отново сложена под напън ", продължи Симеон Николов.

Той уточни и единствения печеливш от ракетния удар и пасуването на Русия - терористите в Сирия. Освен качването на рейтинга на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Симеон Николов напомни, че "Израел към този момент се включи в дейностите в Сирия, Саудитска Арабия също от дълго време е в този спор - с помощи, със съюз арабски страни. Така че едно разгръщане на спора ще въвлече в него и външни сили, по този начин и от района в Близкия Изток.

"Но да се надяваме, че до това няма да се стигне, в случай че Съединени американски щати реализира своето - намаляването на въздействието на Русия там ", заключи Симеон Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР