Това беше някаква трагикомедия. Това заяви журналистът Иво Инджев в

...
Това беше някаква трагикомедия. Това заяви журналистът Иво Инджев в
Коментари Харесай

Иво Инджев за похода на Пригожин към Москва: Това беше някаква трагикомедия

„ Това беше някаква трагикомедия ". Това съобщи журналистът Иво Инджев в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS във връзка излизането на части на армията „ Вагнер ", командвана от Евгений Пригожин (наричан до неотдавна „ готвачът " на Путин " ) в Русия с танкове и военна мощ.

Инджев е уверен, че този път има някаква интрига, само че не я знаем каква е. „ Нямаше никаква логичност в „ разходката " на силите на Евгений Прогожин - частната войска „ Вагнер ". Те бяха като на церемониал измежду бял ден. Росгвардия е обичаното дете на съветския президент Владимир Путин. В Русия руснаци нахлуха и никаква Росгвардия не беше изправена против тях - едно е да биеш дами и деца на манифестации, друго е да се изправиш против закоравели убийци ".

„ Прогожин удари в слънчевия сплит Путин като сподели, че не е правилно, че НАТО и украинците са се канили да атакуван Русия. Той го прави, с цел да завоюва легитимност пред света. Руски военни репортери твърдяха, че Прогожин ще бъде погубен. Едно от тълкуванията е, че той се е надявал Путин да вземе неговата страна - да махне (Валерий) Герасимов и Сергей Шойгу (началникът на Генерален щаб на Руската войска и военният министър на Русия) ", изясни Инджев.

„ Прогожин сподели, че повода за войната на Русия в Украйна е обир. Украйна е четвъртата по национални благосъстояния в света страна. Русия управлява 15% украинска територия ", изясни Инджев.

Посредничеството на Лукашенко е едно от най-унизителните неща, които се случват на Путин, сподели журналистът. Според него от „ разходката " печели и Украйна. На брифинга на българските държавни служби не е казано нищо, добави Инджев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР