Тотнъм победи Уест Бромич Албиън с 2:0 в мач от

...
Тотнъм победи Уест Бромич Албиън с 2:0 в мач от
Коментари Харесай

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути

Тотнъм победи Уест Бромич Албиън с 2:0 в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Тимът на Жозе Моуриньо този път оправда упованията и взе трите точки против опашкаря. Головете в срещата осъществиха Кейн (54) и Сон (58)

Първата добра опция за гол в мача пристигна в 9-ата минута и измежду разкри пред гостите от Уест Бромич. След офанзива отляво и центриране в пеналта, Мбайе Диане стреля с глава от границата на вратарското поле, само че над вратата.
Снимка: БГНЕС  Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Тотнъм отговори съвсем стремително и в идващите две офанзиви съумя да стигне до два удара към вратата на своя съперник. Първо Сон опитва шанса си от близо 20 метра, само че прати топката право в ръцете на вратаря. Другият късмет бе на сметката на Ерик Ламела, който също стреля от междинна отдалеченост, само че неопределено.

В 15-ата минута „ шпорите” бяха доста покрай разкриване на резултата. Хари Кейн бе оставен абсолщтно самичък на границата на пеналта, откъдето стреля мощно, само че коженото кълбо профуча над напречната греда. Две минути по-късно, още веднъж Кейн бе на върха на офанзивата за домакините. Той бе изведен отляво и опитва удар по диагонала, само че още веднъж неакуратен.
Снимка: БГНЕС  Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Натискът на домакините ставаше все по-сериозен, а в 19-ата минута пристигна и третият късмет за Кейн. Изстрелът му обаче бе блокиран и след интервенция на защитник на гостите, топката бе избита в корнер.

Следващата опция за Тотнъм още веднъж бе на сметката на Хари Кейн. Този път британският национал се бе преместил на десния фланг, получи топката и откакто я обработи стреля с десния крайник. Вратарят Джонстън обаче внимаваше и мазета в нов ъглов удар.
Снимка: БГНЕС  Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
В последната минута на първата част гостите пропиляха страховит късмет. Мбайе Диане засече с глава центриране отдясно, принуждавайки Уго Лорис да се намесва решаващо на самата голлиния. Топката тупна точно на нея, само че не последва сигнал, че тя е минала във вратата с целия си размер.

Не бяха минали и двадесет секунди след подновяването на играта през второто полувреме, когато домакините сътвориха ново състояние пред вратата на „ дроздовете”. Хьон мин Сон бе изведен в наказателното поле и стреля по диагонала отляво, само че Джонстън избави с крайник.
Снимка: БГНЕС  Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Натискът на лондончани въпреки всичко даде резултат в 54-ата минута. Емил Хойберг изведе самичък против вратаря Хари Кейн, а за британския национал не представляваше особена компликация да пусне топката около стража и да открие в интерес на домакините.

Четири минути по-късно отборът на Жозе Моуриньо попари своя съперник за повторно и наклони съществено везните в своя изгода. След отлична контраофанзива Лукас Моура даде топката на Хьон Мин Сон в пеналта, а кореецът стреля тъкмо по диагонала за 2:0.
Снимка: БГНЕС  Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
В 61-ата минута попадение на Уест Бромич Албиън бе вярно анулирано поради засада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР