Тошко Йорданов от ИТН задочно представи двамата кандидати за подуправители

...
Тошко Йорданов от ИТН задочно представи двамата кандидати за подуправители
Коментари Харесай

Двама кандидати за подуправител на БНБ и напрежение в НС по темата

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ задочно показа двамата претенденти за подуправители на Българска народна банка, като в детайли изчете визитките им, а точно Петър Чобанов и Андрей Гюров. Комисията гласоподава времето за чуване на претендентите да бъде 7 минути.

Чобанов изясни, че съществена цел е да се окомплектова управлението на Българска народна банка, тъй като мандатите са просрочени с две години.

" Дайте да извървим процедурата, да забележим кой ще бъде определен като претендент и кого ще предложат ", настоя Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

От своя страна Георги Ганев от " Продължаваме промяната-Демократична България " отхвърли Андрей Гюров да е предлаган за подуправител на Българска народна банка.

" Най-важният човек е новият шеф. Имаме трима претенденти. Към този миг няма по какъв начин да се отговори на този въпрос, все едно да ви отговоря кой ще е идващият първенец по футбол на България, това ще е по-лесен въпрос ", добави депутатът.

А на въпрос има ли сделка сред " Продължаваме промяната-Демократична България " и ГЕРБ досегашният шеф на Българска народна банка Димитър Радев да остане, каквато поръчка направи Слави Трифонов в собствен пост във Фейсбук, Ганев отговори: " Без коментар ".

Утре следва среща сред ПП-ДБ и досегашния гуверньор на централната банка Димитър Радев. От политическата групировка не са излъчвали своя кандидатура за шеф на Българска народна банка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР