Тошко Тодоров- Машора от карловското село Столетово няма да бъде

...
Тошко Тодоров- Машора от карловското село Столетово няма да бъде
Коментари Харесай

Пловдивският окръжен съд отказа да изпълни европейска заповед за екстрадиция

Тошко Тодоров- Машора от карловското село Столетово няма да бъде екстрадиран в Гърция, реши през днешния ден състав на Окръжен съд- Пловдив. Мъжът бе 20 дни под домакински арест, до момента в който се реши проблема с настояването на гръцкото правораздаване да бъде предаден там по обвиняване в трафик на мигранти.

През 2019 година Тодоров, който е работил като интернационален водач, продал личен кемпер на мъж от Монтана, който пристигнал да го вземе с още един човек. Тримата посетили нотариус, оформили договорката и клиентите потеглили с кемпера. Оттогава Тодоров е нямал визия какво се случва с бившето му транспортно средство, до момента в който един ден преди към месец е задържан за трафик на мигранти.

Оказва се, че кемперът е спрян в Гърция и вътре са открити 28 нелегално пребиваващи непознати жители. Тъй като кемперът към момента бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция посочила, че притежател е Тошко Тодоров, той се оказал в ареста.

Днес съдът реши, че няма доказателства за неговата интервенция в това закононарушение, а даже прокурорът Димитър Молев изиска от съда да не почита европейската заповед за арест, защото тя е незаконосъобразна и нарушава правата му. Няма нито едно доказателство, което да сочи, че той има нещо общо с трафика на мигранти. Пред Съдебната палата през днешния ден се бяха събрали съселяни, близки и другари на Тодоров, които приветстваха решението на съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР