Тортата у нас поскъпва. Всички продукти за приготвянето на този

...
Тортата у нас поскъпва. Всички продукти за приготвянето на този
Коментари Харесай

Тортите в сладкарниците у нас поскъпват

Тортата у нас нараства. Всички артикули за приготвянето на този сладкиш отдавна са скочили стремглаво и това неизбежно подвига цената на обичания на всеки десерт. В сладкарниците се притесняват, че в случай че цените не престават да вървят нагоре, скоро тортата може да стане прекомерно скъпо прелъщение.

„ При състояние, че едно яйце е 40 ст., сметаната е съвсем 14 лева, а половинка маскарпоне е 8-9 лева, действително една торта ни излиза 20-30 лева Това са пари единствено за артикули. Ако прибавим ток, просто е доста ужасно ", споделя пред Нова тв сладкарката Силвия Славова.

„ Например една от тортите, които предлагаме, има шоколадов блат, шоколадов мус, един слой крем маскарпоне с шамфъстък, ягодови кули, шоколадова глазура и декорация. Това прави малко над 25 лева ”, изясни сладкарят Силвия Мацурева.

Миналогодишните разноски за цяла торта през днешния ден стигат единствено до втория блат. В сладкарниците обаче компенсират повишаването на продуктите на собствен тил, тъй като вдигнат ли цените правопропорционално на инфлацията, рискуват тортите да си останат недокоснати на витрината.

„ Няма по какъв начин да подвигаме доста високо цените, тъй като най-после няма да имаме клиенти. Ако ги загубим, ще се наложи да изхвърляме артикули ”, изясни Славова.

И все пак Станимира и Силвия са си дали обещание да не вършат взаимни отстъпки с качеството. За да остане тортата торта, а не топка със сироп и захар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР