Тортата е много вкусна и лесна за приготвяне и чудесно

...
Тортата е много вкусна и лесна за приготвяне и чудесно
Коментари Харесай

Тортата без печене, която ще ви остави без думи

Тортата е доста вкусна и лесна за подготвяне и отлично се конкурира с доста от изпечените сладкиши на фурна.

Съставки:

500 грама мляко на прахуляк 5 супени лъжици какао (може и повече)250 грама омекнало краве масло1 чаша вода6 супени лъжици захар4 – 5 стандартни пакета от чаени бисквити

Начин на подготвяне:

Като цяло, тортата наподобява на “птиче мляко ” с помощта на млечния съставен елемент в рецептата.

Е, първо смесете млякото на прахуляк, какаото и маслото до еднородна консистенция (първо, по-добре смесете сухото мляко с какаото и по-късно прибавете маслото).

След това поставете водата на огъня и разтворете захарта в нея (не варете). Охладете получения сироп и разбъркайте добре със сместа от мляко и масло. Консистенцията трябва да е лека, без бучки.

Вземете формата, в която ще сглобявате тортата. По-добре не използвайте кръгла форма. Покрийте с кухненско фолио и поставете пласт от бисквитки на дъното (по-добре е да оставите празнини сред бисквитките, с цел да може сместа да скрепи тортата) и пласт от крема.

Продължете да редите пласт бисквити и пласт крем, до момента в който наличните съставки свършат. Горният слой, несъмнено, би трябвало да бъде от шоколадов крем.

Вижте още: Семпло тесто по най-хубавата рецепта! Самото съвършенство!

Сложете шоколадовата торта без печене в хладилника, до момента в който стегне. След сгъстяване, можете да извършите глазура от сметана, кондензирано варено мляко и пудра захар.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР