Торта за заети домакини, които ценят времето си - приготвя

...
Торта за заети домакини, които ценят времето си - приготвя
Коментари Харесай

Торта с готови блатове и сметана

Торта за заети домакини, които ценят времето си - подготвя се елементарно и с обезпечен апетитен резултат

Необходими Продукти

● блатове за торта - 1 кутия подготвени
● сладкарска сметана - 500 мл
● течен шоколад - 200 г
● бисквити - 100 г какаови

за сиропа


● вода - 80 мл
● захар - 80 г
● ванилия - 1 пакетче

Начин на подготвяне

Разтваряме захарта във водата и прибавяме ванилията, с цел да получим сироп.

Два от готовите блата режем на три равни елементи, а третия блат режем на лентички с дебелина 2 см. Разбиваме сметана с миксер и отделяме 1/3 от нея. Към останалата 2/3 сметана, прибавяме течния шоколад и разрушаваме още веднъж с миксера.

Когато сме подготвени с крема, се заемаме с построяването на тортата. Слагаме на поставка първото правоъгълно парче от блата и го сиропираме, след което мажем с крема с шоколад и поръсваме с натрошените бисквити. Върху него слагаме идващото парче и повтаряме процедурата, като приключим с третото.

Третото парче мажем отмерено с шоколадовата сметана. Третия блат, който сме нарязали на лентички сиропираме и намазваме с крем и бисквити, след което започваме да навиваме. Навиваме първата лента, към нея прибавяме идната, до последната.

Когато навием лентичките и оформим кръг, го слагаме върху правоъгълната част от тортата. Така получаваме два етажа. За декорация използваме отделената сметана, като шприцоваме горния етаж. Ако нямате фуния на разположение, умерено може да си извършите такава от хартия за печене. Украсяваме с още какаови бисквитки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР