Торта с пандишпанов блат и нежен крем - пухкава, мекичка,

...
Торта с пандишпанов блат и нежен крем - пухкава, мекичка,
Коментари Харесай

Торта с пандишпанов блат и чуден крем

Торта с пандишпанов блат и гальовен крем - пухкава, мекичка, обичана

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● захар - 1 1/2 ч.ч.
● ванилова захар - 1 пакетче
● лимонада - 1 ч.ч.
● олио - 1 ч.ч.
● брашно - 3 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче
● компот - 1 буркан, от кайсии
● сладкарска сметана - 500 мл.
● крема сирене - 1 пакетче
● вафлена кора - 1 бр.
● крокан - 4 с.л. фъстъчен
● бисквити - 12 бр. чаени

Начин на подготвяне

Яйцата се чукват в купата на миксера. Добавят се захарта и ваниловата захар. Разбиват се. Олиото се прибавя на тънка струйка, като продължава да се разрушава. Добавя се и лимонадата, като тя наложително би трябвало да бъде газирана, с цел да се получи резултата на бухналия блат. Разбърква се.

Брашното се прибавя последователно. Добавя се бакпулвера и се разбърква още веднъж. Фурната се пуска на 180 градуса да загрее.

Подготвя се форма за торта с падащ кръг, като се намазнява и набрашнява. Полученото тесто, по-рядко от кексово тесто, се изсипва във формата. Пече се до подготвеност, към 40 минути. След края на печенето блата се оставя в изключената фурна за 20 минути. Готовият пандишпанов блат се изкарва върху решетка, с цел да се охлади.

Плодовете от кайсиевия компот се изцеждат, като сока на компота също ще се употребява. В купата на мискера се изсипва сладкарската сметана. Разбива се. Добавя се крема сиренето и още веднъж се разрушава.

Плодчетата кайсии се нарязват на ситно. Добавят се в сметановата примес. Вафлената кора се начупва и се прибавя. Добавят се и фъстъчения крокан.

Сместа се разбърква с шпатула. Вече охладения блат се разрязва, като бухналата част от блата се отрязва. Останалата част се разрязва на 2 равни блата. За един сладкиш е нужен един от блатовете.

Отстраненият набъбнал блат се нарязва на дребни късчета и се прибавя в сметановата примес. Отново се разбърква добре в шпатула. Единия блат се разполага в подобаващ съд.

Напоява се по избор с повече или по-малко от сока на компота. Сметановата примес също е количество за 2 сладкиша, по тази причина половината от сместа се разпределя върху блата.

Чаените бисквити се натрошават и с тях се декорира сиропираната торта.

Получава се нещо необикновено! Истински празник за сетивата е тази торта с пандишпанов блат и чудноват крем!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР