Торта Дамата с хризантемите - определено ще впечатлите с неяНеобходими

...
Торта Дамата с хризантемите - определено ще впечатлите с неяНеобходими
Коментари Харесай

Торта Дамата с хризантемите

Торта Дамата с хризантемите - несъмнено ще впечатлите с нея

Необходими Продукти

Бял блат


● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● хлебна сода - 1 /2 ч.л.

Какаов блат


● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● хлебна сода - 1 /2 ч.л.
● какао - 1 с.л
● сок от компот - за сиропиране

Крем сред блатовете


● сладкарска сметана - 500 мл 36%
● пудра захар - 100 г
● кремa сирене - 400 г Филаделфия
● кондензирано мляко - 100 г

Маслен крем за украса


● кондензирано мляко - 1 кутийка (397 г)
● краве масло - 400 г меко
● боровинки за декорация - 200 г
● шоколад - 30 г
● гелови боички

Начин на подготвяне

Двата блата за торта се подготвят по еднакъв метод.

Стъпките са изцяло идентични, с единствената разлика че в единия блат се прибавя какао!

Отделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разрушават на сняг. Жълтъците със захарта се разрушават до побеляване, прибавя се брашното с хлебната сода. Последно се прибавят на порции белтъците към жълтъците, деликатно, с цел да не спадне сместа. Във втория блат се прибавя и какаото. В правоъгълни тави, постлани с хартия за печене, се поставят двете смеси. Пекат се на 180°C за 15 минути почти.

Крем за измазване сред блатовете:

Сладкарската сметана с пудрата захар се разрушават с миксера до подготвеност, прибавя се кондензираното мляко и крем Филаделфията, разбиването продължава до приемане на гладка и еднородна консистенция на крема.

Маслен крем за украса:

Мекото масло се разрушава за 3-4 минути до приемане на маслен крем за торта, след което се прибавя последователно на струйка кондензираното мляко. Кремът се разрушава още 7-8 минути - до приемане на пухкава и гладкаконсистенцията.

С помощта на правоъгълен кръг корите се изрязват, с цел да се уеднаквят.

На подобаваща поставка или табла се сглобява специфичната торта. С помощта на кръга, с който се изрязват блатовете, стартира сглобяването. На подложката се поставят 2 с.л. от крема, с цел да се закрепи блатът. Първо, се поставя белият блат, сиропира се със сока на компот по желание, стига да не е мрачен и да оцвети блатове. Отгоре се поставя сладкарски крем, следва какаов блат - сиропиране и още веднъж крем.

Оставя се в хладилника за 30 минути, след което кръгът се смъква деликатно. С помощта на шпатула се измазва и странично сметановата торта. Предварително оцветеният с гелова багра маслен крем се сипва в еднократен пош с накрайник за хризантеми.

Шоколадът се разтопява в микровълновата. Получената гладка примес се пресипва в еднократен пош, отрязва се връхчето и се прави лицето, шията и ръцете на дамата, а измитите и подсушени боровинки се подреждат за коса на нарисуваното лице.

С помощта на четка за изобразяване се вършат линии за цвят на скулите и ръцете. С накрайник звезда се прави роклята на тортата Дамата с хризантемите.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР