Топлото време в неделя накара столичани и гостите на София

...
Топлото време в неделя накара столичани и гостите на София
Коментари Харесай

Ето какво се случва в София след страшната новина за нахлуването на британския мутант на К-19 СНИМКИ

Топлото време в неделя накара столичани и гостите на София да излязат по улиците. Вижте по какъв начин наподобява градът през днешния ден,

Стълпотворението по улици и паркове се случва макар епидемиологичната конюнктура поради ковид и на фона на новите още по-сериозни терзания от по този начин наречения

Ето по какъв начин изглеждаше през днешния ден София, без значение от апелите да се съблюдават ограничения:

















Припомняме, че английският вариант на ковид продължава да се популяризира по целия свят и предходната седмица е бил открит в 60 страни и територии, с 10 повече, в сравнение с 12 януари.

Южноафриканският вид, който, сходно на английския, е доста по-заразен от първичния вирус SARS-CoV-2, се популяризира по-бавно и е открит в 23 страни и територии, с 3 повече в сравнение с 12 януари, прецизира СЗО в седмичния си епидемологичен преглед.

СЗО означи също, че следи разпространяването на два други варианта, появили се в Бразилия: Р1, появил се в щата Амазонас.

Той е регистриран също по този начин в Япония у четирима души, пристигнали от Бразилия. Следи се и разпространяването на още един вид на вируса.

В известието на СЗО се споделя, че за момента има незадоволителна налична информация, с цел да се реши дали има смяна в скоростта на предаване и силата на болест на тези нови варианти.

Посочва се обаче, че техните генетични характерности, сходни на английския и южноафриканския вариант, изискват спомагателни проучвания.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР