Топлото време в началото на 2018 година се е отразило

...
Топлото време в началото на 2018 година се е отразило
Коментари Харесай

Топлото време прогони туристите

Топлото време при започване на 2018 година се е отразило отрицателно на туристическия поток към зимните курорти. Това разяснява пред медиите Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. Отчита се спад на чужденците, които практикуват зимни спортове, спрямо последния месец на 2017 година. По думите на Драганов късни записвания няма както за България, по този начин и за Европа, където пък имаше прекомерно доста сняг.  

Въпреки отлива на скиори и сноубордисти зимният туристически сезон тази година остава по-добър от миналогодишния. Януари завърши с към 480 хиляди влезнали в страната чужденци, което е към 4% над посетителите за същия интервал на 2017 година. Причината за растежа е нарасналият интерес към културно-историческия туризъм в градска среда, както и българското европредседателство.

Сред отрицателните фактори, които пречат на развиването на туризма с още по-бързи темпове, е фактът, че хотелиерите в България не са консолидирани - неналичието на мощна организация, която да ги сплотява по места и във връзката им с централната администрация, продължава да е главен проблем на сектора.

Създаването на Национална туристическа организация ще сплоти 11 туристически формирования, настоящи сега. В Народното събрание към този момент е импортирано предложение за промени в Закона за туризма в тази връзка. Това ще е форма на конфедерация на българската туристическа промишленост, която ще повлияе интензивно на метода на робота и ще завиши резултатите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР