„Топлофикация София“ в момента се намира в технически фалит. Ако

...
„Топлофикация София“ в момента се намира в технически фалит. Ако
Коментари Харесай

Дълговете на Топлофикация София“ гонят 1,5 милиарда

„ Топлофикация София “ сега се намира в механически банкрут. Ако продължава по този начин, през април задълженията на сдружението ще доближат рекордните 1,5 милиарда. За това предизвести водачът на Българска социалистическа партия – София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов.

Той ще направя предложение Председателският съвет на СОС да извика незабавно на диалог управлението на " Топлофикация София ".

„ Час по-скоро би трябвало да обсъдим с представителите на Надзорния съвет и Съвета на шефовете на сдружението тази дългова серпантина, в която се намира то, както и всички проблеми “, смята Паргов.

По думите му нямаше да се стигне до такава тежка обстановка, в случай че преди 10 години ръководещите в Столична община от ГЕРБ бяха показали предпочитание и бяха подхванали дейности за решение на проблемите на „ Топлофикация София “. А те са механически и софтуерни. Затова и наетият американски съветник в този момент предлага метод на ръководство на сдружението, който е обвързван с построяването на нови когенерационни мощности. Те ще костват към 400 милиона евро.

„ Това е доста добър план, който може да бъде включен в Плана за възобновяване и резистентност “, уверен е водачът на Българска социалистическа партия – София.

Паргов изясни, че още предходната година е направил такова предложение, откакто още от първия отчет на американския съветник стана ясно, че за спасяването на " Топлофикация София " са нужни 800 милиона евро. Половината са за рехабилитация на мрежата. А останалите 400 милиона са за високоефективни когенерации, които да създават в съответствие съвсем едно към едно електрическа енергия и топлоенергия.

„ Повишеното произвеждане на електрическа енергия пък ще може дълготрайно в бъдеще да компенсира загуби “, съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия.

Калоян Паргов посочи, че когато е имала опция, Българска социалистическа партия постоянно е съдействала за решение на проблеми с принадлежности на националната власт.

„ През 2013 - 2014 година по наша самодейност беше основана работна група с тогавашния министър на стопанската система и енергетиката и столичния кмет по проблемите на „ Топлофикация София “, напомни той и добави, че предходната година е инициирал среща със служебния кабинет по същата тематика.

„ Вече 6-7 години приказваме едно и също, а решения няма поради бездействието от страна на Столична община. Крайно време е ръководещите в София да се захванат за работа и с бързи дейности дружно да намерим най-хубавия излаз от настоящето извънредно тежко състояние на „ Топлофикация София “, безапелационен е Калоян Паргов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР