Топлофикация София ще работи цяла зима. Осигурихме договор с Булгаргаз,

...
Топлофикация София ще работи цяла зима. Осигурихме договор с Булгаргаз,
Коментари Харесай

Председателят на СОС успокои, че софиянци ще стоят на топло тази зима

" Топлофикация София " ще работи цяла зима. Осигурихме контракт с " Булгаргаз ", които имат обвързване да обезпечат газ за цялата 2023 година. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Той добави, че остава задачата на страната да подсигурява осъществяването на този контракт и разяснява цената на парното.

" Цената на топлинната сила се дефинира от КЕВР. Неслучайно още от лятото молим да се спре с повишението на цените на топлинната сила, тъй като покачването, което предходният ръководител на КЕВР прокара е 40%, в случай, че " Топлофикация " не е желала толкоз високо нарастване. Това е парадоксът в тази ситуация. Трябва да се престане с това буферът да бъдат хората. Не може цялата цена на газовата рецесия да я платят българските жители ", сподели Георгиев.

Председателят на СОС е безапелационен, че не приказваме за отписване на дълга на " Топлофикация ". По думите му става дума за " прихващане ". Обясни, че страната дължи на " Топлофикация " 680 млн. лв. за създадена електрическа сила, за творби " чист ток ".

" Това е половината сума. Останалите 340 милиона са от разликата курс " купува " и курс " продава ". Заради грешката на КЕВР, който предвижда, че природният газ да вземем за пример за август ще коства 100 лв., единствено че цената му е 300 лв.. Разликата от 200 лв. се натрупва за цялата година, начисляват се и лихви. Намаляват се задълженията на " Топлофикация " на половина, добави той.

По думите му бездействието на предходното държавно управление коства на софиянци 480 млн. лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР