Топлофикация София ЕАД ще възстанови на 176 836 битови клиенти

...
Топлофикация София ЕАД ще възстанови на 176 836 битови клиенти
Коментари Харесай

Топлофикация София коригира изравнителните сметки на 176 836 абонати

" Топлофикация София " ЕАД ще възвърне на 176 836 битови клиенти суми по годишните изравнителни сметки за топлинна сила за интервала 01.05.2021 година - 30.04.2022 година, оповестяват от сдружението.

Възстановяване ще получават единствено тези клиенти на сдружението, чиито изравнителни сметки са издадени до 31 юли 2022 година и действителната консумация на топлинна сила е по-висока от прогнозната. На тях " Топлофикация София " ЕАД ще изплати 3,025 млн. лева, което съставлява 0,9% от всички издадени общи фактури за отчетния интервал.

Това се показва в отговора на " Топлофикация София " ЕАД до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) по отношение на по проблема.

Дружество е уведомило всички наранени консуматори посредством кредитно уведомление и нова фактура с дата 1.09.2022 година, за разликата сред планирано начислената топлинна сила и действително потребената. Клиентите ще получат документите по метода, по който получават сметките си - по електронен път или на книжен притежател.

От " Топлофикация София " ЕАД показват, че за разликата няма да бъде начислявана рента за просрочие и ще бъде прилаган нов период за непринудено заплащане - 45 дни за битовите и 30 дни за стопанските клиенти, считано от 1.09.2022 година, датата на новата фактура.

От 19 септември т.г. новите поправени фактури са налични както в системата на сдружението, по този начин и при платежните оператори и всички консуматори имат достъп до тях, споделят още от Топлофикация София.

Припомняме, че омбудсманът да направи проверка на топлофикациите по отношение на изравнитекните сметки. Първоначално Топлофикация София излезе с позиция, че, само че в следствие изрази, в случай че се наложи.
 „ Топлофикация София “ поправя фактурите на клиентите
„ Топлофикация София “ поправя фактурите на клиентите

Сумата ще бъде приспадната от актуалната фактура за плащане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР